Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ


 
Eυγένιος Ανδρικόπουλος

Πιστός στο δόγμα της λαϊκής εξουσίας εμφανίστηκε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.. «Τι ευρώ τι δραχμή», διερωτήθηκε ρητορικά προκειμένου να υπογραμμίσει: την ήσσονα σημασία του νομίσματος στην αποκατάσταση της καταστροφής που άφησε η καπιταλιστική κρίση επί της ζωής του λαού. 

Στην ουσία δίκιο έχει. 
Το δίλημμα είναι πλαστό..


Δεδομένων, της εκποίησης του συνόλου της λαϊκής περιουσίας, της ισοπέδωσης του κοινωνικού κράτους, της δραματικής υποβάθμισης των συνθηκών εργασίας της εξαφάνισης του παραγωγικού ιστού και φυσικά τον ογκόλιθο του ολιγαρχικού χρέους αμετακίνητο, ελάχιστη ως μηδενική αξία έχει η επιστροφή στην δραχμή.. Εκτός και είναι ένα ακόμη πεδίο δόξης λαμπρό του αποπροσανατολισμού πάνω στο οποίο αναπτύσσεται όπως είπε ο ευρωσκεπτικισμός. 


Και το ΚΚΕ όπως είναι γνωστό καμία σχέση έχει με ρεύματα αυτού του τύπου «Το ΚΚΕ διευκρίνισε δεν βάζει πρώτα την έξοδο από την Ευρωζώνη..  Εμείς μιλάμε για άλλο κοινωνικό και οικονομικό σύστημα, αν φύγεις από ένα νόμισμα και όλα τα άλλα μείνουν ίδια, τότε θα κάνεις «μια τρύπα στο νερό».. 

Και για να σας το μεταφράσω αυτό σημαίνει πως: Το ΚΚΕ επιμένει στην καπιταλιστική ανατροπή και την αντικατάσταση του καπιταλιστικού μοντέλου από ένα ξεκάθαρα Μαρξιστικό Λενινιστικό σύστημα.   

Θολά σημεία στην άποψή του αυτή εξακολουθούν να είναι η χρονική απροσδιοριστία του γεγονότος αλλά και ο περιβάλλον χώρος. Ως γνωστόν απ’ άκρη σ’ άκρη της γης έχει (δυστυχώς για τους λαούς) καθ’ ολοκληρία ο κομμουνισμός ηττηθεί και κανείς φυσικά δεν διανοείται πως η παλιγένεσή του θα προκύψει από την ισχαιμική Ελλάδα. 
Τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. 
Αυτό που θα συμβεί εντός της επερχόμενης διετίας είναι η θύελλα των νέων μέτρων που ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά ότι θα έρθουν αφού η αξιολόγηση θα κλείσει. Και καθώς φαίνεται θα κλείσει με μειώσεις στο φορολογικό, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων. 

«Τα όποια αντισταθμιστικά μέτρα προκύψουν θα αφορούν συνθήκες ακραίας φτώχειας!» σημείωσε. 

Ενδιαφέρον πάντως είχε η απάντησή του στο σύνηθες ερώτημα του τι θα έπραττε ο ΚΚΕ αν ο λαός το είχε επιλέξει. Ερώτημα που έδωσε αφορμή στον ΓΓ του Κόμματος να δηλώσει ευθέως και ευθαρσώς πως:  «σε μια τέτοια περίπτωση ο λαός θα ξέρει τι έχει επιλέξει επειδή εμείς δεν τον παραμυθιάζουμε με προεκλογικά ψέματα».. Άποψη με την οποία διαφωνώ γιατί ο συγκεκριμένος λαός δεν ψηφίζει, καταψηφίζει και συνήθως μεταξύ των δραστών του ολέθρου του. 

Αν πράγματι ψήφιζε και ιδία αν ψήφιζε ευφυώς, τότε θα επέλεγε το ΚΚΕ μονίμως στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε ο έλεγχος της αστικής εξουσίας να είναι ουσιαστικός και αποτελεσματικός.. 
Δεν συμβαίνει όμως.. 
Αντιθέτως.. 
Εντάσσεται σήμερα σε διάφορα σχήματα δραχμιστών και άλλων φαιδρών ή σκοτεινών πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων για να επιλέξει εν τέλει οι διαχειριστές του στην εξουσία να είναι φανατικοί οπαδοί της Ευρώπης των αγοραίων Αγορών. 

Υπό το πρίσμα αυτό ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιμένει «πως η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνοδεύεται με την κοινωνικοποίηση του παραγόμενου πλούτου».. Πρόκειται ωστόσο για ένα ακόμη συζητήσιμο  σημείο της συνέντευξής του επειδή δεν εξήγησε τουλάχιστον επαρκώς, κατά ποιο τρόπο  ο λαός θα ανακτήσει ξανά τη περιουσία που ξεπουλήθηκε από τους δωσιλόγους, δεδομένου του ιστορικού παραδείγματος αποκλεισμού του Πειραϊκού λιμανιού από Αγγλικές κανονιοφόρους πέραν μιας σειράς αιματηρών διεθνών. 

Κάτι που συνέβη  στο όνομα ενός πασίγνωστου Αγγλοεβραίου τσιφλικά στο Μαντούδι Ευβοίας – του Μπέκερ- κατά του οποίου είχαν στραφεί οι κολίγοι της περιοχής. Τι δηλαδή θα συμβεί  στη περίπτωση που το ΚΚΕ ανακοινώσει την κοινωνικοποίηση του παραγόμενου πλούτου. Ξαφνικός τύπου Σαντάμ Χουσεΐν ή Σαλβατόρ Αλλιέντε θάνατος υποστηρίζουν οι Συριζαίοι.. Αναντίστοιχος εκείνου που έχουν οι τοκογλύφοι επιβάλλει με δόσεις απέναντι στον οποίο ο λαός αδρανεί. Θα μπορούσε εδώ κάποιος να παρεμβάλει τον Καζατζάκη σύμφωνα με τον οποίο όποιος περιμένει να τον απελευθερώσουν άλλοι, δεν αξίζει της ελευθερίας του, αλλά: 

Ο λαός μας δεν είναι ένας και ομοούσιος. Με λόγια απλά δεν δεινοπαθούν όλοι. Υποφέρει κατά τμήματα κι αυτό με μικρές ως μεγάλες διαφορές. Πυρήνες ικανοί να μετατρέψουν με την έξωθεν συνδρομή την λαϊκή αγανάκτηση σε εμφύλιο. 

Πως; 

Εξεγείρεται ο εξαθλιωμένος κατά ενός κράτους καταστολής που εκφράζει τον χορτάτο.. Κάτι που υποθέτω πως ο Δημήτρης Κουτσούμπας και τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΚΚΕ το γνωρίζουν καλλίτερα εμού γι αυτό και συχνά πυκνά επαναλαμβάνουν πως με το 5% του λαού δεν κάνεις επανάσταση αλλά πραξικόπημα. Με λόγια απλά όταν η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν έχει τίποτα πέραν των αλυσίδων της να χάσει τότε θα αφυπνιστεί.. 

Ως τότε πάντως και σύμφωνα με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα δεν πρόκειται και ορθά κατά την άποψή μου να συνεργαστεί με κανένα κόμμα αφού: Τα πολιτικά χνώτα τους δεν ταιριάζουν. « Το ΚΚΕ κατέληξε δεν θα συμβάλλει σε καμιά κυβέρνηση διαχείρισης του συστήματος και πως το κόμμα με τη στάση του είχε προειδοποιήσει για τη διαχείριση Σύριζα τον Ελληνικό λαό».. 

Ευτυχώς. Επειδή όταν το έκανε κατά το βρώμικο 1989, το πλήρωσε με την συρρίκνωση των δυνάμεών του. Και το συγκεκριμένο κόμμα αν κάτι έχει αποσπάσει στην σχεδόν εκατοντάχρονη ιστορία του είναι η εμπιστοσύνη των Ελλήνων ανεξαρτήτως αν είναι μέλη φίλοι απλοί ψηφοφόροι ή και αντίπαλοί του ακόμη.. Διότι όσοι παραμένουν στις τάξεις του είναι πολιτικά έντιμοι κοινωνικά ηρωικοί και οικονομικά δίκαιοι..

Δεν υπάρχουν σχόλια: