Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ ΦΟΡΟΠΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΣΕΒ !!

ΝΕΑ ΦΟΡΟΠΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΣΕΒ !! 


Α, γειά σας.. Είτε σε δραχμές είτε σε ευρώ  εκεί γλιστρούν τα λεφτά από την οικονομική τσουλήθρα.. 




Νέα φοροπρονόμια διεκδικεί ο ΣΕΒ
Στο μεταξύ, η πλευρά του ΣΕΒ, με αφορμή τις πρόσφατες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την «ενοποίηση της βάσης υπολογισμού» των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, καταθέτει σειρά προτάσεων με στόχο τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων και στο φορολογικό επίπεδο.

Πέρα από το πάγιο αίτημα για μείωση των φορολογικών συντελεστών στα επιχειρηματικά κέρδη, οι εγχώριοι βιομήχανοι, μεταξύ άλλων, αξιώνουν τα παρακάτω:
Επέκταση της προθεσμίας 5 ετών για συμψηφισμό ζημιών με μελλοντικά κέρδη με βάση «ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές».

Ομογενοποίηση των ελέγχων, ώστε η αναγνώριση της έκπτωσης δαπανών να γίνεται με κοινό τρόπο σε όλους τους ελέγχους, και ο τρόπος αυτός να είναι προβλέψιμος για τις φορολογούμενες επιχειρήσεις.

Κατάλληλη στάθμιση των συντελεστών της μαθηματικής εξίσωσης (και ειδικά των πωλήσεων) για τον επιμερισμό των κερδών στα κράτη - μέλη, προκειμένου να μην υπάρχει διακριτική μεταχείριση των μεγάλων κρατών - μελών έναντι των μικρών.
Οι αποσβέσεις και η έκπτωση φόρου για δαπάνες «έρευνας και ανάπτυξης» θα μπορούσαν να είναι ευνοϊκότερες και συμβατές με τις «βέλτιστες διεθνείς πρακτικές».


Δεν υπάρχουν σχόλια: