Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΒΟΜΒΑ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ : Ν' ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΙΔΑΧ!!

Π. Σκουρλέτης: Να ανοίξει η συζήτηση για τη μετατροπή των συμβασιούχων σε ΙΔΑΧΒΟΜΒΑ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ : Ν' ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΙΔΑΧ!!


 Διέταξε εκλογές η Μέρκελ ή κάνω λάθος;



Ότι πρέπει να “ανοίξει” η συζήτηση της μετατροπής της εργασιακής σχέσης των χιλιάδων συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, τόνισε απόψε από τη Βουλή και τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, κατά την επεξεργασία του Νομοσχεδίου του Υπουργείου του «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.


«...Πρέπει να είμαστε σαφείς. Αναγνωρίζουμε ότι, οι περιπτώσεις αυτών των συμβασιούχων καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες; Ναι ή όχι; Σε αυτό δεν μπορείτε να υπεκφύγετε. Πρέπει να το απαντήσετε...», παρατήρησε ο ΥΠ.ΕΣ., Πάνος Σκουρλέτης, παίρνοντας τον λόγο, μετά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Κομμάτων, και απαντώντας στην κύρια κατηγορία περί «ρουσφετολογικού» νομοσχεδίου και πρόσθεσε:


«...Σας καλώ, λοιπόν,με πρωτοβουλίες που θα πάρει τους αμέσως επόμενους μήνες το Υπουργείο Εσωτερικών, να κάτσουμε να σκεφτούμε πάνω στο ζήτημα των χιλιάδων συμβασιούχων, γιατί δεν θα πρέπει να αναπαράγουμε πολλές "ταχύτητες" εργαζομένων, τη στιγμή μάλιστα που η πραγματική τους σχέση με το αντικείμενο είναι σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και πρέπει κάποια στιγμή να την αναγνωρίσουμε.
Πρέπει να αναζητηθεί λύση για τους ανθρώπους αυτούς, ανεξαρτήτως πότε ξεκίνησαν τις συμβάσεις τους.

Κάποια στιγμή, θα πρέπει να καθίσουμε με ένα σοβαρό τρόπο να "τραβήξουμε μία γραμμή" και να δώσουμε μία οριστική λύση πάνω σε αυτό το θέμα.
Νομίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε αυτό το θέμα στο αμέσως επόμενος διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: