Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ;

«Ολοι εμείς είμαστε εδώ. Ισως στα χέρια σας για τελευταία φορά»… 

Η ιστορική εφημερίδα προαναγγέλλει το τέλος της. Και με σειρά άρθρων επιχειρεί να εξηγήσει τι σκοτεινό συνέβη με τον ΔΟΛ το τελευταίο διάστημα Και βεβαίως δεν είναι αθώοι του αίματος όλου του Ελληνικού λαού.. Αλλά ανεξαρτήτως των πολιτικών μου διαφωνιών η κατεδάφιση του ιστορικού συγκροτήματος που οφείλεται σε μετασεισμικές δονήσεις του πρώτου κύριου σεισμού, σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας συναδέλφων και ψηφίων από το μωσαϊκό της ενηέρωσης. Κι αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται ν' ανεχτώ ούτε εγώ ούτε κανείς.


«Ολοι εμείς είμαστε εδώ. Ισως στα χέρια σας για τελευταία φορά»… 

Με αυτές τις φράσεις κλείνουν το κεντρικό τους άρθρο τα «Νέα» της 8ης Φεβρουαρίου 2017. Την ημερομηνία δεν την αναφέρουμε πληθωριστικά. Ισως να είναι η τελευταία ημέρα κυκλοφορίας αυτής της ιστορικής εφημερίδας, γεγονός που σφραγίζει το τέλος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη όπως τον ξέραμε (ειρωνεία; 

Το «Ελεύθερον Βήμα» πρωτοκυκλοφόρησε τέτοιες ημέρες, 6 Φεβρουαρίου 1922). Τα σημερινά «Νέα» είναι αυτοαναφορικά. Δικαιολογημένα, καθώς μετά την απόφαση του πρωτοδικείου την Τρίτη κόβεται κάθε ενδιάμεση χρηματοδότηση, κόβεται το «οξυγόνο» όπως λένε οι εργαζόμενοι που με ηρωισμό και πίστη στη δημοσιογραφία -στα «Νέα», στο «Βήμα της Κυριακής», στους ιστότοπους του ΔΟΛ και στον ΒΗΜΑ FM- συνέχισαν να εργάζονται απλήρωτοι από το καλοκαίρι. Ετσι το πρωτοσέλιδο των «Νέων» είναι τα πρόσωπα των δημοσιογράφων και των αρθρογράφων της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: