Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ ΑΝΗΚΟΥΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

 ΤΑ ΑΝΗΚΟΥΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


 Εξωφρενικό  ! Ετοιμάζουν κοστούμι ευρωπαϊκό για τα ελληνικά κόμματα !! Όστις δεν συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις δεν θα δικαιούται καθόδου στις εκλογές!!

Δικτατορία των μονοπωλίων

Πολυνομοσχέδιο «σκούπα» το οποίο αφορά κατά βάση την ενσωμάτωση του ήδη βαθιά αντιδραστικού κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα ευρωκόμματα, αλλά αναφέρεται μέχρι και σε ζητήματα της ΕΥΠ και την παράνομη διακίνηση φυτοφαρμάκων συζητείται από χτες στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές της Βουλής. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι το νομοσχέδιο υπογράφεται σχεδόν από το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου.

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «Συμπληρωματικά Μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις». Τα περισσότερα από τα 48 άρθρα του είναι αφιερωμένα στην ενσωμάτωση του κανονισμού της ΕΕ 1141 για τα ευρωπαϊκά κόμματα. Πρόκειται για αντιδραστικές διατάξεις που αντανακλούν την επιδίωξη της παρέμβασης των αστικών επιτελείων στο εσωτερικό των κομμάτων για τον έλεγχο ακόμα και τη διάλυση εκείνων που αμφισβητούν τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.

Οπως ανέδειξε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, καταψηφίζοντας επί της αρχής το νομοσχέδιο, ο Κανονισμός αυτός μέσα από τα 12 άρθρα του προβλέπει, ανάμεσα στα άλλα, ότι ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα είναι μόνο όσα κόμματα αναγνωρίζονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εγγράφονται σε ειδικό μητρώο. Απαραίτητος όρος είναι να σέβονται στο πρόγραμμά τους και τη δράση τους τις αρχές της ΕΕ, να υποβάλλουν προς έγκριση, εκτός από το πρόγραμμα, και το καταστατικό τους για να ελέγχεται αν οι κανόνες εσωκομματικής λειτουργίας είναι σύμφωνοι με τις προδιαγραφές που θέτει η ΕΕ. Δηλαδή, βάζει το κουστούμι που θα φοράνε τα κόμματα. Ακόμα, είναι υποχρεωμένα να υποβάλλουν κάθε χρόνο στο Ευρωκοινοβούλιο λίστα των μελών τους, ενώ θα ελέγχονται κάθε χρόνο για το αν συμμορφώνονται με τους όρους της ΕΕ και μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαγράφονται από το μητρώο, να ελέγχονται τα οικονομικά τους και άλλα. Επιβάλλονται και κυρώσεις αν δεν συμμορφώνονται με τις «αξίες» της ΕΕ ή παραβιάζουν τους όρους χρηματοδότησης. 

Οι όροι για ίδρυση ευρωπαϊκών κομμάτων δεν είναι αποτέλεσμα μιας εθελοντικής ένωσης για κοινή δράση με βάση κοινή ιδεολογία, σημείωσε η Δ. Μανωλάκου, αλλά υποχρεώνουν στην αποδοχή του αντιδραστικού και αντιλαϊκού οικοδομήματος της ΕΕ, και στο σεβασμό στην δικτατορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: