Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ !!!

Η Β. Κορέα έχει αναπτύξει αυτοκινούμενους πυραύλους - Αναμένεται συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ - Media
 Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ !!!


Για να καταλάβω.. Μια χώρα που τελεί υπό την διαχρονική απειλή των ιμπεριαλ(η)στών δεν έχει δικαίωμα στην αυτοπροστασία της; Τι είναι προτεκτοράτο και ξέφραγο αμπέλι όπως η Ελλάς




Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη μιας αυτοκινούμενης έκδοσης βαλλιστικού πυραύλου, μεσαίας ακτίνας δράσης (IRBM), αξιοποιώντας την τεχνολογία για την εκτόξευση πυραύλων από υποβρύχια (SLBM).

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στη Σεούλ, ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε χθες, ήταν πύραυλος στερεού καυσίμου (IRBM) η ανάπτυξη του οποίου στηρίχτηκε στην τεχνολογία πυραυλικών εκτοξεύσεων από υποβρύχια (SLBM).

Ο πύραυλος που ήταν τύπου Pukguksong-2 διένυσε τροχιά 500 χιλιομέτρων, πριν εκραγεί στον αέρα και σε ύψος 550 χιλιομέτρων.

Από την πλευρά της η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε χθες, επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου τύπου βαλλιστικού πυραύλου μεσαίας έως μακράς ακτίνας δράσης. Με την ανακοίνωση αυτή, η Πιονγιάνγκ υπονοεί περαιτέρω εξέλιξη του πυραυλικού της προγράμματος, παραβιάζοντας το πλαίσιο αποφάσεων του ΟΗΕ.

Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες και πρόκειται για την πρώτη πρόκληση του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας από την ανάληψη της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Την εκτόξευση αυτή, επέβλεψε ο πρόεδρος Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε ήταν τύπου Pukguksong-2. Πρόκειται για νέο τύπου πυραύλου με στρατηγικά χαρακτηριστικά, ο οποίος έχει την ικανότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής.

Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, αλλά και η Νότια Κορέα ζητούν την άμεση διεξαγωγή διαβουλεύσεων στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, μετά τη νέα πυραυλική δοκιμή, ενώ το αναφερόμενο όργανο του ΟΗΕ, αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης) σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής αποστολής στον ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: