Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΕΜΛΙΝΟ: ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ανατροπή: Η Τουρκία έδωσε τις συντεταγμένες στη Ρωσία για την επιδρομή που σκότωσε τους Τούρκους στρατιώτες  - Media
 ΚΡΕΜΛΙΝΟ: ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


 Το λάθος είναι των λαών που: Ανέχονται τον απ' ευθείας ή παράπλευρο θάνατο που σκορπούν οι ιμπεριαλιστές..



Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν στη Συρία και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν από λάθος τρεις Τούρκοι στρατιώτες βασίστηκαν στις συντεταγμένες που δόθηκαν στη Ρωσία από τον τουρκικό στρατό, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δυστυχώς, ο στρατός μας, την ώρα που εξαπέλυε πλήγματα εναντίον τρομοκρατών, καθοδηγήθηκε από συντεταγμένες που του δόθηκαν από τους Τούρκους εταίρους μας. Τούρκοι στρατιώτες δεν θα έπρεπε να είναι παρόντες σε αυτές τις συντεταγμένες», δήλωσε ο Πεσκό.
«Υπήρξε έλλειψη συντονισμού στην παροχή των συντεταγμένων, έτσι θα το περιέγραφα», πρόσθεσε.
Στο μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν «εποικοδομητικά και λεπτομερώς» για το συμβάν.

«Υπήρξε μια αρκετά λεπτομερής και εποικοδομητική συνομιλία και για άλλα θέματα πέραν του συμβάντος αυτού, που συζητήθηκε για ώρα. Συζήτησαν θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις διμερείς σχέσεις», εξήγησε ο Πεσκόφ.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σκότωσαν από λάθος τρεις Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν ακόμη 11 κοντά στη συριακή πόλη αλ Μπάμπ. Το γεγονός επιβεβαίωσε και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ο Πεσκόφ επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Πούτιν εξέφρασε χθες τα συλλυπητήριά του στον Ερντογάν για το συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: