Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΒΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ

 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΒΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ


Eπιστροφή 13 δισ.ευρώ από την "σκοτεινή" περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και ιδαίτερα για την προετοιμασία τους, ζητάει η τρόικα, επιβεβαιώνοντας ότι είχαν συμβεί υπερβολικές (το ευγενικότερο) υπερβάσεις.

Για χρόνια αναρωτιόμασταν πόσο τελικά κόστισαν τα υπερκοστολογημένα έργα, και οι μη προσοδοφόρες αθλητικές εγκαταστάσεις που πλέον σαπίζουν από την αχρηστία, αλλά τριπλοπληρώθηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού.



To «πάρτι» των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 έβαλε στο μικροσκόπιο η Τρόικα η οποία ζητεί να επιστραφεί το σύνολο των υπερβάσεων που καταγράφηκαν επί των ημερών της Γιάννας Αγγελοπούλου.(Ας της τα πάρουν που το παίζει κυρία αυτή και όλο το σόι και τα παρτάλια που το παίζουν υπουργοί ! αυτή δεν είναι χωρά )

Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και της ΕΚΤ στην τρόικα, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς ανακάλυψαν «μαύρη τρύπα» ύψους 13 δισ. ευρώ τουλάχιστον στην αναθεώρηση του ελλείμματος (2001-2006) που πραγματοποιήθηκε πριν από επτά χρόνια και ζήτησαν την κάλυψη του ποσού από τη διοργανώτρια Αρχή

Η είδηση πέρασε στα "ψιλά" και δεν φωτίστηκε από τα κατεστημένα ΜΜΕ, αφού στην πλειοψηφία τους ελέγχονται από επιχειρηματικά σχήματα που εκείνη την περίοδο συμμετείχαν στην ασυδοσία των εκτροχιασμένων προΫπολογισμών.

Μέχρι τώρα τα νεοταξίτκα ΜΜΕ και η ντόπια ελίτ αντιμετώπισαν την τρόικα έως και φιλικά, καθότι θεωρούσαν ότι θα αρκεστούν στο αίμα των "ιθαγενών" (μεσαία τάξη) και δεν θα στραφούν εναντίον τους.

Από τα υποζύγια όμως δεν έχουν τίποτε άλλο να πάρουν και σειρά έχουν τα "ανώτερα" στρώματα, άλλωστε οι ξένοι όταν ΄έρθουν στη χώρα για να "επενδύσουν" δεν θέλουν να βρουν κανέναν ανταγωνιστή.

Τρόικα και ελίτ, συντομα θα συγκρουστούν, ελπίζουμε να μην επαληθευθεί το ρητό "όταν τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια", γιατί αυτοί είναι ικανοί τον λογαρισμό να τον ζητήσουν πάλι από εμάς, αν και προς ώρας η τρόικα έχει προσωποποιήσει από ποιούς τα ζητάει.


Η μητέρα όλων των σκανδάλων…
(Ο πατέρας των σκανδάλων είναι η Siemens)

Με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα που αφορούσαν πόρισμα για την σπατάλη που έκανε η οργανωτική επιτροπή της Αθήνας 2004, δημοσιεύουμε και άλλα στοιχεία του απίστευτου αυτού σκανδάλου
Προηγούμενα δημοσιεύματα που είδανε το φώς της επικαιρότητας αναφέρανε πως οι τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 κόστισαν 63.860.747,29 ευρώ, η σύμβαση των οποίων όχι μόνο είχε αρχίσει να εκτελείται προ της υποβολής της για έλεγχο αλλά ήδη ακόμα και προ της υπογραφής της! 
Επίσης, αναφέρεται πως κατά τον έλεγχο των πιστωτικών καρτών που χορηγούνταν σε γενικούς διευθυντές, διευθυντές και μέλη του Δ.Σ. με σκοπό την αντιμετώπιση των επαγγελματικών εξόδων, το ποσό ανήλθε σε 513.326 ευρώ! Μάλιστα, η εταιρεία ανέθεσε στον P.R. την παροχή υπηρεσιών συμβούλου σε θέματα σχεδίασης και εφαρμογής του προγράμματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων έναντι αμοιβής 1.300.000 ευρώ!
Όσο για τους μισθούς καλύτερα να μη το συζητήσουμε. Παράλληλα με αυτούς που ήταν υπέρογκοι, υπήρχαν και «χρυσές» παροχές όπως σε ένα άτομο το οποίο πληρωνόταν 31.000 ευρώ υπήρχαν και έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής.
Της… τρελής γινόταν και με τις δεξιώσεις, τα coffee break και τις εκδηλώσεις με cocktail, οι οποίες είχαν ανατεθεί σε εταιρία χωρίς να προκύπτει πως κλήθηκαν κι άλλες εταιρείες!
Το «πάρτι» ωστόσο έχει και συνέχεια, αφού 16 υπάλληλοι που αποσπάστηκαν από το Δημόσιο στην Αθήνα 2004 Α.Ε το 2003, το 75% από αυτούς εισέπραξε αποδοχές ως και 85,95 % αυξημένες σε σχέση με εκείνες της οργανικής τους θέσης, ενώ τρεις εξ αυτών είχαν αυξημένες αποδοχές κατά 154,52%, 459,83% και 465,79% αντίστοιχα σε σχέση με την οργανική τους θέση! Ένα ακόμα σκανδαλώδες ποσό, αφορά στην αμοιβή του δικηγορικού γραφείου με το οποίο συνεργάστηκε η Εταιρεία, αφού έγινε συμφωνία για 180 ευρώ ανά ώρα απασχόλησης, με ανώτατο όριο της 2.300 ώρες. Με την επέκταση μάλιστα της σύμβασης, το δικηγορικό γραφείο έλαβε συνολικά 843.000 ευρώ!
Ο έλεγχος που έγινε στις πιστωτικές κάρτες που χορηγούνταν σε γενικούς διευθυντές, μέλη διοικητικού συμβουλίου και …παρατρεχάμενους ήταν αποκαλυπτικός. Ο κάθε ένας από αυτούς τον χρόνο είχε δικαίωμα να χρεώσει την πιστωτική του κάρτα από 8.211 ευρώ έως και 24.994 ευρώ ανάλογα με την θέση του. Όλοι σχεδόν είχαν ξεπεράσει το όριο φτάνοντας συνολικά τις 51.3326 ευρώ, αγοράζοντας για τον εαυτό τους ή για αιθέριες υπάρξεις πανάκριβα δώρα.
ΕΝΟΙΚΙΑ ΓΙΑ …ΠΑΛΑΤΙΑ
Η οργανωτική επιτροπή “Αθήνα 2004″ κάλυπτε και μέρος του μισθώματος των σπιτιών που έμεναν τα στελέχη. Έτσι πλήρωνε νοίκι για μονοκατοικία στην Φιλόθεη που έμενε υψηλόβαθμο στέλεχος το ποσό των 2935 ευρώ το μήνα περά από την αμοιβή του. Η γαλαντόμος οργανωτικοί επιτροπή Αθήνα 2004 πλήρωσε για νοίκι κατοικίας στο Καστρί σύμβουλου σε θέματα σχεδίασης και εφαρμογής του προγράμματος ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων το ποσό των 4000 τον μήνα για τον πρώτο χρόνο δίνοντας άλλα 400 ευρώ για την ανανέωση του ενοικίου. Το πιο φοβερό είναι ότι ο ίδιος άνθρωπος πήρε για τις συμβουλές του 1.300.000 ευρώ.
ΠΡΙΓΚΗΠΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΜΠΟΝΟΥΣ
Η οργανωτική επιτροπή 2004 χρυσοπλήρωνε τα στελέχη της που σημειωτέον τα προσελάμβανε απευθείας χωρίς προκήρυξη. Δείτε τους μισθούς που έπαιρναν οι πρίγκιπες που μάλλον δεν θα αναφερθούν σε…βιβλίο. Στελέχη με μισθούς από 31000 ευρώ έως και 117388 ευρώ έπαιρναν επιπλέον χρήματα για διαμονή, διατροφή κινητά τηλεφωνά και μετακίνηση. Τα έξοδα μετακίνησης των εταιρικών αυτοκίνητων στην διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων έφτασαν τα 4.668.292 ευρώ.
Δικηγόρος πήρε 132000 ευρώ για να δίνει συμβουλές για ενάμιση χρόνο, ενώ δικηγορικο γραφείο πήρε συνολικά 843.000 ευρώ για την νομική υποστήριξη της διεύθυνσης τελετών έναρξης και λήξης των ολυμπιακών αγώνων συν 180 ευρώ για την κάθε ώρα υπερωρίας.
ΜΙΑ ΙΤΑΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ…ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Μια Ελληνίδα ήρθε από το εξωτερικό που έμενε μόνιμα για να συντονίζει τους λαμπαδηδρόμους με μισθό το μήνα 4200 ευρω, αεροπορικά εισιτήρια για την χώρα που κατοικούσε πριν προσληφθεί και άλλες 4000 ευρώ για την κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης στη χώρα μας. Η ερεύνα της επιτροπής έδειξε οτι ήταν μόνιμος κάτοικος Καλλιθέας.
ΧΑΒΙΑΡΙ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ
Το μενού της οργανωτικής επιτροπής “Αθήνα 2004″ δεν περιελάμβανε άρτο και θεάματα, αλλά χαβιάρι και θεάματα. Γεύματα, δεξιώσεις και κοκτέιλ πάρτι για φίλους και άσχετους από εταιρείες που φρόντιζαν για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων των Ολυμπιακών αγώνων.
ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ … 
Γράφημα Κόστους Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνας 2004
φωτοφραφια απο εφημερίδα Νέα, 11/8/2005
Πανηγύρια και προσδοκίες…
Στις 5 Σεπτεμβρίου 1997 ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ έδινε τους αγώνες στην Ελλάδα. Σχεδόν όλοι πανηγύριζαν στην χώρα μας…
Την επόμενη μέρα (6/9/1997) διαβάζουμε στον ελληνικό Τύπο ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Οι αριθμοί και οι προβλέψεις ζαλίζουν. Ακόμα και σε δραχμές…
• 1 τρις δραχμές θα είναι ο τζίρος της ολυμπιάδας 2004.
• 130.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν.
• 2.000.000 διανυκτερεύσεις ξένων τουριστών στους ολυμπιακούς θα αποφέρουν έσοδα 42 δις δρχ.
• Στο εμπόριο και την βιομηχανία ο τζίρος θα είναι 165 δις δρχ. και στις κατασκευές 110 δις.
• Τέλος, ο κρατικός προϋπολογισμός θα έχει έσοδα 300 δις δρχ. μόνο από φόρους!
Η εκτίναξη και η κοροϊδία
Το παιχνίδι συμφερόντων άρχισε να αγριεύει. Το κόστος των ολυμπιακών αγώνων έφτασε σιγά – σιγά, κι ενώ ξεκίνησε από πολύ χαμηλότερα το 1997, να είναι κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο του 2003 (σχετική δήλωση Βενιζέλου στην βουλή) στα 4,5 δις ευρώ, κι όχι δραχμές πια.
Σιγά – σιγά, όμως, αυτό το κόστος άρχισε να ανεβαίνει κι άλλο. Και να γίνεται πια δυσθεώρητο. Συν τοις άλλοις, τα κόμματα ξεκίνησαν να παίζουν με τη νοημοσύνη του κόσμου. Την κολοκυθιά, δηλαδή!
Στις 11 Αυγούστου 2005 τα δις έχουν γίνει σαν πετσετάκια και πετάνε προς τα πάνω, λες και μιλάμε για σεντς.
Παίζανε την κολοκυθιά!
Στις 19 Αυγούστου 2004 ο Πέτρος Δούκας κάνει λόγο για 7 δις ευρώ, στις 12 Νοεμβρίου 2004 οι Αλογοσκούφης – Πετραλιά μιλάνε για 8,9 δις ευρώ και στις 8 Αυγούστου 2005 πάλι η Πετραλιά κάνει λίγο για 13 δις! Απλά να υπενθυμίσω ότι σήμερα κόβονται συντάξεις για μόνο 150-200 εκ. ευρώ!
Κι όλα αυτά ενώ μέχρι το 2003 όλοι μίλαγαν για μόλις 4,5 δις! Και φυσικά οι πολιτικοί υπόσχονταν έναν φοβερό αθλητισμό, ότι τα παιδιά θα έχουν στάδια για να αθλούνται, ότι ο τουρισμός μας θα εκτοξευτεί όσο ποτέ, ότι η Αθήνα θα γίνει πόλη υπόδειγμα. Αλίμονο σε όσους τα έχαψαν τα παραμύθια ειδικά των δυο μεγαλοπιασμένων κομμάτων…
Από 3 εκ. στα 399 εκ. το ΟΑΚΑ!
Σε έκθεση του υπουργείου οικονομικών το 2005 (που αποκαλύφθηκε από την Real News στις 30/4/2011) διαβάζουμε τα εξής φρικαλέα κι ενδεικτικά:
• Ενώ τα έργα στο ΟΑΚΑ ήταν να γίνουν με 3,1 εκ. ευρώ, τελικά το κόστος τους έφτασε στα 399 εκ. ευρώ.
• Το Παναθηναϊκό Στάδιο είχε προβλεφθεί να κοστίσει 300.000 ευρώ για έργα βελτιωτικά. Η υπέρβαση δαπανών στο κόστος έφτασε στα 11,5 εκ. ευρώ! Τα ίδια γίνανε και μ’ άλλα στάδια.
• Η Real News σε εκείνο το δημοσίευμα έκανε λόγο για κόστος ολυμπιακών αγώνων στα 13,5 δις ευρώ συνολικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: