Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΗ


 Μια ακόμη (η τελευταία) δημόσια-λαϊκή-περιουσία βγαίνει στο σφυρί αλλά τούτη τη φορά από την γιαλαντζί αριστερά..


 
Στην τελική ευθεία είναι η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, καθώς εγκρίθηκαν από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβεβαιώνει προς όλες τις κατευθύνσεις πως θα «τρέξει» την ιδιωτικοποίηση το γρηγορότερο δυνατό, καθώς σε ανακοίνωσή του δηλώνει πως «η κυβέρνηση προχωρά με αποφασιστικότητα και εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, στην υλοποίηση της υφιστάμενης νομοθετικής ρύθμισης».

Επιπλέον, ακολουθώντας την πεπατημένη των «καλών και κακών» ιδιωτικοποιήσεων στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ, υποστηρίζει ότι η δική της ιδιωτικοποίησης είναι καλύτερη διότι «με την παραμονή του 51% του ΑΔΜΗΕ στο ελληνικό Δημόσιο διασφαλίζεται ο δημόσιος έλεγχος στη διαχείριση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, σε αντίθεση με σχεδιασμούς του παρελθόντος και πάντοτε στο πλαίσιο της κοινοτικής νομοθεσίας».

Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ έχει περιληφθεί στο τρίτο μνημόνιο και η ολοκλήρωσή της αποτελεί προαπαιτούμενο των αξιολογήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: