Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΔΡΑΧΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΛΑΓΝΟΙ.


.Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Ξεσπάθωσε ο Αλαφούζος και κάλεσε δεκατέσσερις καθεστωτικούς οικονομολόγους να συνδράμουν στη μακροημέρευση της κατοχής δια μέσου του ευρώ.. Κι άρχισε το γνωστό τύπου Βούλτεψη πανηγύρι μόνο που αυτοί το έντυσαν με την πανεπιστημιακή τήβενο.. 

Έβαλαν έτσι την υπογραφή τους σε κείμενο τρόμου που ούτε μπακάλης δεν θα υπέγραφε.. 
Τι διατυμπάνιζαν ; 
Ό,τι και οι «ναιναίκοι» του δημοψηφίσματος. 
Πως ούτε λίγο ούτε πολύ θα μας προκύψουν δεινά ισάξια και ισότιμα εκείνων που περιέγραφε στην Αποκάλυψή του ο ψυχασθενής Ιωάννης. 


Μεταξύ αυτών η πλήρης απουσία από την αγορά τροφίμων καυσίμων και φαρμάκων και πως:  

«η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της χώρας θα επιφέρει γρήγορα βαθιά υποτίμηση της νέας δραχμής, η οποία με την σειρά της θα οδηγήσει σε κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης και της αξίας των καταθέσεων»

Και πότε και που περιφέρουν ασύστολα τα σάλια τους αυτά; 

Σε μια ιστορική στιγμή και επί μιας χώρας που ο λαός έχει από καιρό συνθλιφτεί στη μέγγενη των τοκογλύφων και όσα περιγράφουν είναι βασικά αλλά ήδη εν ανεπαρκεία αγαθά γι αυτόν. 

Κι όταν λέμε λαός δεν εννοούμε το πέντε τοις εκατό της ολιγαρχίας και το 15% των λακέδων τους.. 

Επειδή αντιθέτως με τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού απολαμβάνουν το προϊόν της λεηλασίας που την έχουν περιβάλλει υπό τον μανδύα του «ανταγωνισμού». 

Το να προβάλλεις έτσι επιχειρήματα ανατροπής του ιδιοτελούς συλλογισμού τους είναι σαν να επιχειρείς να πείσεις ένα κορυφαίο αρπακτικό πως το κρέας βλάπτει σοβαρά την υγεία επειδή: 

 Τα περί εθνικής κυριαρχίας και ανεξάρτητης οικονομικής πολιτικής είναι έννοιες που δεν τις συμπεριλαμβάνει το λεξικό τους. 

Γι αυτό και κρατούν κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα. 
Πως επί παραδείγματι αν πράγματι επιστρέψουμε στη δραχμή ή σε όποιο νόμισμα εξαχθεί δια …κλήρου δίχως την λαϊκή ανακατάληψη του ολιγαρχικού κράτους και τη διαγραφή του χρέους των ελίτ, τότε θα είναι σαν να έχουν ξανά πετάξει τα χρυσόψαρα στη θάλασσα των καρχαριών.  

 Δηλαδή εκεί που αλιεύουν αυτοί και τα ομοειδή τους. 

Κάτι επί του οποίου οδυνηρή πείρα έχει αποκτήσει ο λαός που οι ευρωλάγνοι απειλούν επιπλέον και με το συντομότερο ανέκδοτο!

Τη κατάρρευση των τραπεζών τις οποίες έχει εκών άκων και μέσα σε μια οκταετία μετά τον πρώτο ισχυρό οικονομικό σεισμό τρεις φορές υποστηλώσει με τις ισχαιμικές του πλάτες .. 

Τυλίξτε λοιπόν σε ένα κουβάρι τις οικονομικές εκσπερματώσεις σας και τραβάτε να πλέξετε δίχτυα για μαλάκες σε άλλη γειτονιά..

Δεν υπάρχουν σχόλια: