Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΤΥΣΤΟΛΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για τράπεζα της ελλάδος
 ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΤΥΣΤΟΛΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ


 Και πλην αυτού τι ακριβώς φοβάται εξ αιτίας της εξόδου της χώρας από το ευρώ;



Τι είπε πάλι ο άνθρωπος φάντασμα; Στον Στουρνάρα αναφέρομαι που μας θεωρεί ηλιθίους και χορηγηθέν εκ των τοκογλύφων βήμα εκτοξεύει βόμβες τρομοκρατίας… «Εκτός ευρώ όταν θα ταξιδεύουμε στην Ευρώπη θα μας συλλαμβάνουν στα σύνορα!!» κατέθεσε δημοσίως και ανερυθρίαστα. Αν δεν με απατά η μνήμη μου απρόσκοπτα ταξίδευε κάθε Έλληνας στο ευρωκωλοχανείο εκτός και αν εκκρεμούσε εναντίον του κάποιο διεθνές ένταλμα σύλληψης.. Τι επομένως σκιάζεται ο Στουρνάρας και επισείει τον κίνδυνο αποκλεισμού των Ελλήνων στο καβούκι τους; Ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται λέει ο λαός γελοίε.. Αν ο δικός σου είναι που είναι λερωμένος θα έρθει η στιγμή να βρεθείς απέναντι στον φυσικό σου δικαστή..

Τι είπε ο Στουρνάρας:  

Παρουσιάζοντας την «Ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική» στα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής υπογράμμισε κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ότι

«Δεν υπάρχει ορθολογική επιλογή μεταξύ ολοκλήρωσης της αξιολόγησης τώρα ή αργότερα. Αργότερα οι συνθήκες θα είναι πολύ χειρότερες. Αργότερα ίσως θα είναι πολύ αργά». Κάλεσε δε τόσο την κυβέρνηση όσο και τους πιστωτές «να κάνουν ένα βήμα πίσω. Δεν νοείται, μετά τις τόσες προσπάθειες, τις θυσίες και την ήδη επιτευχθείσα προσαρμογή, αποτυχία». (και στη μία και στην άλλη περίπτωση θύμα θα είναι ο λαός…Ξανά…)

Ο κεντρικός τραπεζίτης εξήγησε ότι «Ο σημαντικότερος και αμεσότερος κίνδυνος είναι η μη έγκαιρη κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος. Δεδομένων των εθνικών εκλογικών αναμετρήσεων σε μία σειρά από χώρες-μέλη της ευρωζώνης στο άμεσο μέλλον, ο χρήσιμος χρόνος που απομένει είναι πολύ μικρός. Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, να είχε ολοκληρωθεί πέρυσι το Φεβρουάριο». Πρόσθεσε δε ότι ενδεχόμενη καθυστέρηση «πέραν του τρέχοντος μηνός» θα έχει τις εξής συνέπειες: 

- Θα τροφοδοτήσει ένα νέο κύκλο αβεβαιότητας (για τους τοκογλύφους των αγορών εννοεί….)

- Θα καταστήσει δυσχερέστερη την επίτευξη συμφωνίας (ως προς τη νέα σφαγή του λαού…)

- Θα υποσκάψει την προβλεπόμενη ανάκαμψη της οικονομίας. (ανάκαμψη της κερδοφορίας των ομιλούχων υπαινίσσεται μόνο που τους κρύβει πίσω από διαφάνειες)

- Θα καταστήσει ενδεχομένως αναγκαία τη λήψη νέων μέτρων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων με αποτέλεσμα να μειώσει περαιτέρω το ρυθμό ανάπτυξης.(στα μέτρα που ήδη έχουν προαποφασιστεί αναφέρεται…)

- Ένα τέτοιο αρνητικό σπιράλ θα μπορούσε να επαναφέρει την οικονομία σε ύφεση και στην επανάληψη των αρνητικών εξελίξεων που έλαβαν χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Τι απαντά ο Στουρνάρας σε όσους μιλούν για δραχμή και grexit

Κάνουν λάθος όσοι επαναφέρουν θέμα δραχμής και grexit. Αυτό δεν προκύπτει από καμία οικονομική ανάλυση. Η βελτίωση ανταγωνιστικότητας έχει ήδη επιτευχθεί. Το να φύγειw από το ευρώ δεν είναι απλή υποτίμηση. Είναι αλλαγή νομίσματος. Θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Έχουμε υποχρεώσεις σε ευρώ και όλοι θα ζητάνε ευρώ. Θα συλλαμβανόμαστε στα σύνορα δεν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε. Οσοι λένε αυτές τις ανοησίες υποστηρίζοντας ότι δεν θα συμβεί και τίποτα αν φύγουμε από το ευρώ ας ταξιδέψουν στην Βόρειο Κορέα να καταλάβουν τι θα συνέβαινε. Ασφαλώς και έχει δίκιο.. Αν η επιστροφή στη δραχμή γίνει δίχως την ταυτόχρονη διαγραφή του χρέους και την επανάκτηση των στρατηγικού χαρακτήρα οργανισμών κοινής ωφέλειας.. Επομένως ψεύδεται ασύστολα γιατί λέει τη μισή αλήθεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια: