Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

 
 Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Μόνον οι τυφλοί δεν το αντιλαμβάνονται κι αυτό εξ αντικειμένου. Ισορροπούμε στον κρατήρα ενός ηφαιστείου με την λάβα του προς το παρόν να μας έχει πάρει Σύριζα και με τις αγορές να πολλαπλασιάζουν τις εκρήξεις του. 

Πρόκειται για το γνωστό ηφαίστειο του εύφλεκτων υλικών Βαλκανικού ακρωτηρίου που κατά το παρελθόν έχει πυρπολήσει ξανά τη διεθνή κοινότητα. Ένα άγονο κομμάτι αλλά πολύτιμου και ως εξ αυτού διεκδικήσιμου βράχου είναι, λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης.  Κατοικείται δε από μερικές δεκάδες εκατομμυρίων ανθρώπων, που κρέμονται σα τσαμπιά από σταφύλια στις πλευρές του. 


Ανθρώπων που -πλην ορισμένων  εξαιρέσεων ιστορικά όπως του Βελεστινλή - η αγωνία της καθημερινής επιβίωσης, δεν τους επιτρέπει τη πολυτέλεια του προβληματισμού σε σχέση με τη μορφή και το περιεχόμενο της φονικής απειλής που επιβουλεύεται την ύπαρξή τους. 

Αν είχαν την άνεση του χρόνου και τη δυνατότητα πολύπλευρης θέασης των γεγονότων του περιβάλλοντος χώρου, είμαι βέβαιος ότι μπορεί να μην έβλεπαν τόσο μακριά όσο ο αετός, αλλά θα έβλεπαν στα πράγματα πολύ περισσότερα από τον αετό.

 Θα καταλάβαιναν επί παραδείγματι οι Βούλγαροι πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εταιρίες που μεταναστεύουν επί των εδαφών τους είναι παντελώς άχρηστες οικονομικά, αφού πρόκειται για επιχειρήσεις μηδενικού τζίρου και μηδενικής απασχόλησης προσωπικού. Για να τους εκδώσουν εισιτήρια άναυλης επιστροφής. 

Οι Αλβανοί εξ άλλου, αυτή η αρμαθιά των μικρόνοων εξ αιτίας του καθεστωτικού βασανισμού τους έμβιων όντων, δεν θα διεκδικούσαν εδάφη της γείτονος χώρας που επιπροσθέτως τους φιλοξενεί, αλλά θα έστρεφαν το βλέμμα τους στη συνεργασία μαζί της, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μακραίωνης φτώχειας τους. Αντιθέτως αυτού συντηρούν με την έξωθεν «συνδρομή»  Κοσοβάρικους μεγαλοϊδεατισμούς, κινδυνεύοντας να πνιγούν στο ίδιο το μίσος της χολής τους. 

Οι Τούρκοι που η Σουλτανική τάξη τους προσβλέπει σταθερά στον επεκτατισμό της, ενεπλάκησαν μερικά χρόνια τώρα σε ένα σκηνοθετημένο από το Χόλλυγουντ διαλυτικό πόλεμο των παραπλεύρως τους χωρών, στοχεύοντας στην -κατά ιστορικό τους συνήθειο- αρπαγή των γεωφυσικών πηγών του πλούτου τους. 
Δεν τους βγήκε ωστόσο.. 
Για να καταφύγουν στη γνωστή Χαλίφικη πολιτική. 
Έστριψαν δια του αραββώνος .. 
Προσκολλήθηκαν ταπεινωμένοι στο άρμα της Ρωσίας και θεωρώντας δεδομένη την Αμερικανικής έμπνευσης αποκοπή εδαφών τους για τη σύσταση του Κουρδικού κράτους, στρέφουν τις κάνες τους  προς δυσμάς για να τα αντικαταστήσουν. 
Ή επί το ορθότερο, να τα υποκαταστήσουν ως στάχτη στα μάτια του λαού τους..

 Προκαλούν όμως τη μήνη ποιων άλλων; 
Των προαιώνιών τους εχθρών. 
Των Ελλήνων που αν κάποτε η κυρίαρχη τάξη τους συμπεριφερόταν απέναντί τους έστω φιλελληνικά, σήμερα συντασσόμενη με τα μνημόνια σκλαβιάς του λαού, είναι απολύτως εχθρική. 

Απόδειξη ο ΣΕΒ που υποδεικνύει απροκάλυπτα στους επικυρίαρχους, τους τρόπους αφαίμαξης της μεσαίας και μικροαστικής τάξης οι οποίες καταρρέουν εδώ και καιρό.  Εκ παραλλήλου ωστόσο και για λόγους πολιτικής παραλλαγής καλλιεργεί δια μέσου των ακροδεξιών πολιτικών μορφωμάτων τον δικό της μεγαλοϊδεατισμό. Για να θυμίζει εξοργιστικά εθνικές καταστροφές όπως του 22 που μόνον για λόγους επαναληπτικής αποτροπής θα έπρεπε να τις υπομνύουν. 

Ποιες είναι οι μύχιες επιδιώξεις της; 
Ακολουθείστε τη πατρίδα τους για να τις βρείτε. 
Το χρήμα.. 

Το χρήμα που θα προκύψει από τις νέες εστίες εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου. Τους περιβόητους υδρογονάνθρακες εκτός και αν αποδειχτεί άνθρακας ο θησαυρός. Αυτό είναι το ζήτημα και το ζητούμενο. Γι αυτό θα ξεχυθούν η μια άρχουσα τάξη κατά της άλλης αλλά όχι αυτοπροσώπως. Αυτοί θα παρακολουθούν από το όρος των ουρανοξυστών τους τις μάχες όπως ο Ξέρξης από το όρος Αιγάλεω. Θα πολεμήσουν δια χειρός των αντιπροσώπων τους . Των παιδιών του λαού.. 

Πρόκειται για ένα σκηνικό το οποίο χαλκεύεται επιμελώς χρόνια τώρα στα σκοτεινά εργαστήρια παραγωγής πρακτόρων πασών των αυτοκρατοριών. Δηλαδή την εξής μία. Τις ΗΠΑ με την Ευρωενωσιακή συμμορία και το ΝΑΤΟ ως δηλητηριώδη της ουρά. 

Όσοι διέθεταν εξαιρετική πολιτική όσφρηση όπως ο Μιχάλης ο Χαραλαμπίδης αλλά και το ΚΚΕ, το είχαν επισημάνει σχεδόν είκοσι χρόνια πριν.  Από διαφορετική οπτική αλλά κατέτειναν στο ίδιο αποτέλεσμα. Πως τα σημεία και τέρατα ήταν πολλά για να είναι συμπτωματικά.


 


Αρχής γενομένης του ασύντακτου ανοίγματος των συνόρων Σαμαρά, ως τη λευκή βίβλο και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με συνέπεια τη πρόκληση ενός «κρατικοειδούς» σχήματος έδρα της Ευρωπαϊκής Μαφίας,  το Κόσσοβο, ως την ΟΝΕ το Ευρωσύνταγμα του αφανιστικού ανταγωνισμού και τη λεηλασία του Ελληνικού λαού, ένα τσιγάρο δρόμος ήταν. Όσο οι λαοί επομένως δεν αφυπνίζονται, το Μακιαβελικό διαίρει και βασίλευε, φαίνεται πως εξακολουθεί διαχρονικά να αποδίδει κέρδη στην εξουσία του κεφαλαίου. 

Και η αφύπνιση παραπέμπει ευθέως στη συνεργασία τους.. Αν τινάξουν σαν σκόνη από τα πέτα τους την ολιγαρχία και τα πολιτικά παράσιτά τους τότε ο δρόμος του πολιτισμού θ’ ανοίξει διάπλατα γι αυτούς. Διαφορετικά αυτό που θ’ ανοίξει θα είναι η σπλήνα της μισαλλοδοξίας και το αίμα θα τρέξει πολύ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: