Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ


"ΠΟΙΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ" ΓΙΑ ΤΗ 
    ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΗΓΕΣΙΑ
          ΠΟΕΣΥ-ΕΤΗΠΤΑ…
 
 
 
του   Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη 
 
Οξύ και άμεσο θέμα τάξης για την περαιτέρω συνέχιση της παραμονής των Δημήτρη Κουμπιά και Γιώργου Σαββίδη στις θέσεις τους ως Προέδρου και  Γενικού Γραμματέως της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αντιστοίχως, δημιουργεί η  εν κρυπτώ ουσιαστικώς, παράλληλη επιλογή και διορισμός τους, από τον Υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, ως επί κεφαλής της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης για τα ΜΜΕ. 
 
 
 
 
Δ. Κουμπιας - Γ. Σαββίδης
 
Ομοίως αντίστοιχο θέμα υπάρχει και για τον επιλεγέντα να μετάσχει στην ίδια Επιτροπή Πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ Μάρκο Γκανά, με αναπληρωτή το Δημήτρη Πίππα, μέλος του ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ (τεχνικοί Τύπου).
 
 
  Οι προηγούμενοι «εκλεκτοί» του Υφυπουργού  Εργασίας, επελέγησαν  με  απόφαση Πετρόπουλου που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο με πρόβλεψη τετραετούς θητείας, δηλαδή σε θέσεις στον κυβερνητικό μηχανισμό και μάλιστα επ’ αμοιβή, με κριτήριο προδήλως την εξάρτησή τους  από το κυβερνών Κόμμα, ιδίως οι Γ. Σαββίδης και Μάρκος Γκανάς, ο τελευταίος στέλεχος στις οικονομικές υπηρεσίας της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ  «Η ΑΥΓΗ». Και ταυτοχρόνως δεν φαίνεται να τους απασχολεί το προκλητικό ασυμβίβαστο που προκύπτει, με το Γ Σαββίδη Πρόεδρο και το Δημ. Κουμπιά  Αντιπρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα ΜΜΕ στον ΕΦΚΑ, παραλλήλως με τις συνδικαλιστικές τους θέσεις στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας των Δημοσιογράφων. 
 
 
Για τον ορισμό τους στη Συμβουλευτική Επιτροπή για τα ΜΜΕ στον ΕΦΚΑ, οι τέσσερις  προαναφερόμενοι ουδένα  είχαν ενημερώσει προηγουμένως, όπως θα όφειλαν στους φορείς του συνδικαλισμού στα ΜΜΕ, τον οποίο, επίσης, συνεχίζουν να εκπροσωπούν. Και βεβαίως, υπό τις συνθήκες αδιαφάνειας που έγιναν όλα αυτά, γεννάται το ερώτημα για το είδος των υπηρεσιών που θα προσφέρουν  και  τα κριτήρια των εισηγήσεών τους, δίχως νομιμοποιητική παρουσία και τελικώς εξουσιοδότηση των συναδέλφων τους, που υποτίθεται ότι θα εκπροσωπούν και μάλιστα αμειβόμενοι... 
Πέραν δε των προηγουμένων, η συμμετοχή εκλεγμένων του συνδικαλισμού του χώρου των ΜΜΕ, από την ΠΟΕΣΥ και την ΕΠΗΕΑ, σε αυτή την Επιτροπή νομιμοποιεί εκ των πραγμάτων και το «πραξικόπημα Κατρούγκαλου» με το οποίο καταργήθηκε η αυτοτέλεια των υγιών δημοσιογραφικών Ταμείων, καθώς υπήχθησαν στον ΕΦΚΑ, με λάφυρο τα αποθεματικά τους.
 
 
Για το θέμα επικρατεί ήδη αναστάτωση στο χώρο των ΜΜΕ, τόσο για τον υπόγειο τρόπο με τον οποίο ενήργησε ο Υφυπουργός Εργασίας, όσο και για την εν κρυπτώ αποδοχή της σχετικής πρόσκλησης από του τέσσερις συνδικαλιστές.
Σχετικώς επισημαίνεται ότι, δι’ αυτού του τρόπου, αυτοϋπονομεύεται το διεκδικητικό πλαίσιο του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού, ο οποίος κινδυνεύει να αλωθεί και να αποδυναμωθεί από συνδικαλιστές «διπλού ρόλου». Κι όλα αυτά ενώ υπάρχει συμφωνημένο κοινό μέτωπο  διεκδικήσεων, το οποίο εκφράζεται από τη Συντονιστική των Προέδρων των Ενώσεων, η οποία έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις, σε συνεδριάσεις της σε πόλεις της Ελλάδας.
 
 
Το θέμα ούτε μπορεί, ούτε και επιτρέπεται να περάσει. Οι τρείς «επίλεκτοι» του κυβερνητικού συνδικαλισμού πρέπει να κληθούν να επιλέξουν «στρατόπεδο», διότι το ασυμβίβαστο είναι απόλυτο καιν εάν δεν εννοούν να το αντιληφθούν οι ίδιοι, οφείλουν να τους καλέσουν προς τούτο τα ΔΣ  της ΠΟΕΣΥ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ.
Για το θέμα αυτό, έχει σταλεί από τις 8 Φεβρουαρίου σχετική επιστολή της ΕΣΗΕΑ προς τα ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ με την οποία τίθεται το ανακύπτον ουσιαστικό θέμα αρχής ως προς το ασυμβίβαστο.
 
 
Όπως μάλιστα έχει αρχίσει να σημειώνεται με τρόπο, δεικτικό ίσως, αλλά όχι και άδικο, αντεστράφησαν οι ρόλοι στην σχέση της δικηγορικής εταιρείας  Τάσου Πετρόπουλου με την ΠΟΕΣΥ, ευθύς νε ανέλαβε κυβερνητικό θώκο: Ο Πετρόπουλος διέκοψε την σχέση έμμισθου νομικού συμβούλου της ΠΟΕΣΥ, της οποίας η συνδικαλιστική ηγεσία προσελήφθη κατ’ ουσίαν από το ίδιο άτομο, τον Υφυπουργό Πετρόπουλο, επ’ αμοιβή(αποζημίωση), όση προβλέπεται για τη συμμετοχή σε ΔΣ Φορέων του Δημοσίου.
Κυβερνητικός συνδικαλισμός στα «καλύτερά» του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: