Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑΒΑΝΟΠΡΟΚΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΕΝΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ...

«Καρφιά» Τσίπρα σε Μητσοτάκη για Χριστοφοράκο, σε Άδωνι για τα σκάνδαλα στην υγεία   - Media ΤΑΒΑΝΟΠΡΟΚΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΕΝΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ...


 Ενα αόρατο χέρι παρεμβαίνει ώστε να κωλυσιεργεί η δίκη της Siemens


Πρόσεχε αριστερέ γιατί λίγο απέχεις από το ανεπανάλληπτο "ποιος κυβερνάει αυτόν το τόπο!!"



Είναι προτεραιότητα μας η αντιμετώπιση της διαφθοράς τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, για τη διαφθορά
Η διαφθορά στη χώρα δεν είναι περιθωριακό φαινόμενο και συνδέεται με τους όρους ανάπτυξης του καπιταλισμού στην Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της "Ωρας του Πρωθυπουργού".
Η γιγάντωση της διαφθοράς είναι εγγενές χαρακτηριστικό ενός πολιτικού και οικονομικού δικτύου εξουσίας που οικοδομήθηκε στη χώρα, ιδίως στην περίοδο της μεταπολίτευσης, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Η διαφθορά είναι ένα ενδημικό φαινόμενο αδιάρρηκτα δεμένο με την κοινωνική και πολιτική ιστορία της χώρας. 1/5
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 10, 2017
Για την αντιμετώπιση της διαφθοράς απαιτείται και ένα ηθικό ανάστημα που η δική μας κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαθέτει, πρόσθεσε. Η αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν μπορεί παρά να είναι προτεραιότητα, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε: Αναλαμβάνουμε το πολιτικό κόστος, αφού τα συμφέροντα αντιστέκονται και εξαπολύουν καθημερινά επίθεση που είναι και ένας δείκτης ότι κάνουμε την δουλειά μας. Θα αρχίσω να ανησυχώ όταν οι επιθέσεις σταματήσουν.
Η επίθεση στην κυβέρνηση από τα ισχυρά συμφέροντα αποτελεί και έναν δείκτη ότι κάτι κάνουμε καλά.Θα ανησυχήσω όταν οι επιθέσεις σταματήσουν.
— Alexis Tsipras (@atsipras) February 10, 2017
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε δύο κορυφαίες, όπως τις χαρακτήρισε, περιπτώσεις διαφθοράς στο χώρο της υγείας, του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis. Στον χώρο της Υγείας στήθηκε πάρτι διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Επί των ημερών μας, το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, εκεί όπου αρνήθηκαν να το οδηγήσουν αυτοί που σήμερα κόπτονται για τη Δημόσια Υγεία.
Επί των ημερών μας οδηγήθηκε το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ εκεί που αρνήθηκαν να το οδηγήσουν αυτοί που κόπτονται για τα νοσοκομεία.Στη Δικαιοσύνη
— Alexis Tsipras (@atsipras) February 10, 2017
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν άντρο μαύρου χρήματος. Το πάρτι τελείωσε, οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη για τη διαφθορά. Για το σκάνδαλο Novartis, ο πρωθυπουργός είπε ότι αφορά αδιαφανή τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων, βασισμένο σε συγκεκριμένη. Πρόσθεσε ότι «παίρνουν τον δρόμο για τον εισαγγελέα», στοιχεία για τα δελτία τιμών φαρμάκων των ετών 2012, 2013, 2014, μεταξύ των οποίων και της Novartis.
ΚΕΕΛΠΝΟ & Novartis συνδέονται καθώς άτομα τα οποία συμμετείχαν σε επιτροπές, καθηγητές και πολιτικά στελέχη, καθοδηγούσαν την τιμολόγηση 1/2
— Alexis Tsipras (@atsipras) February 10, 2017
Έχει σημειωθεί πρόοδος με τις λίστες των φοροφυγάδων. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε τις έκρυβαν είτε αρνούνταν να τις παραλάβουν. Θα γίνει ενοποίηση των λιστών των μεγαλοκαταθετών σε μια ενιαία λίστα και θα ελεγχθούν πάνω από 1.000.000 ΑΦΜ, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια, δημοσιεύει μια κατάταξη η οποία αφορά την υποκειμενική αντίληψη για τη διαφθορά και όχι την πραγματικότητά της.
#LIVE:Η ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια δημοσιεύει μια κατάταξη η οποία αφορά την υποκειμενική αντίληψη για την διαφθορά - όχι την πραγματικότητά της.
— Alexis Tsipras (@atsipras) February 10, 2017
Η διαπλοκή ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις, δολοφονήθηκαν πολιτικά χαρακτήρες επειδή δεν υπέκυψαν σε εκβιασμούς. Το 1,7 δισ. ευρώ που δόθηκε με θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, βγήκε μέσα από μια Επιτροπή της Βουλής και αφορούσε το μεγάλο πάρτι που έγινε με το δημόσιο χρήμα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, Που ήταν οι θεσμοί, πού ήταν η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, πού ήταν τα ΜΜΕ όταν γίνονταν όλα αυτά στην Ελλάδα, διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση, μέσα σε δύο χρόνια, έχει κάνει πολύ περισσότερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και για τη διαφάνεια, περισσότερα από όσα έκαναν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επί 40 χρόνια.
Μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια έχουμε κάνει πολλά περισσότερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς απ’ όσα έγιναν σε 40 χρόνια από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
— Alexis Tsipras (@atsipras) February 10, 2017
Η πάταξη της διαφθοράς είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας και απαιτεί πολιτική βούληση. Η δέσμευσή μας απέναντι στο κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό είναι να μην λογαριάσουμε το πολιτικό κόστος και να προχωρήσουμε παραπέρα στη θεσμική θωράκιση απέναντι στην διαφθορά και τη διαπλοκή, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ενα αόρατο χέρι παρεμβαίνει ώστε να κωλυσιεργεί η δίκη της Siemens


Το να μπορέσει κανείς να συγκρουστεί με ένα εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς θέλει χρόνο και αποφασιστικότητα και αυτή την αποφασιστικότητα εμείς την έχουμε δείξει, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, για τη διαφθορά.
Αναφερόμενος στην υπόθεση Ζίμενς (Siemens) ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για "ένα αόρατο χέρι που παρεμβαίνει ώστε να κωλυσιεργεί μια δίκη που την περιμένουμε χρόνια όπως και ο ελληνικός λαός". 


Χάρη στις προσπάθειές μας, τόνισε ο πρωθυπουργός, η δίκη θα ξεκινήσει στις 24 Φλεβάρη, στο εδώλιο θα καθίσουν 67 στελέχη, όχι, όμως, ο κ. Χριστοφοράκος γιατί κάποιοι φίλοι του είχαν φροντίσει να φύγει από τη χώρα, όπως και ο κ. Καραβέλας επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εξέδωσε νέο ένταλμα εναντίον του και ο ίδιος έχει θέσει και το ζήτημα αυτό στην κ. Μέρκελ. Ο κ. Μητσοτάκης που θα βρεθεί στην Καγκελαρία σε λίγες μέρες, θα ζητήσει να εκδοθεί ο κ. Χριστοφοράκος στην Ελλάδα; Αυτό θα πει κοινό μέτωπο κατά της διαφθοράς, σημείωσε ο πρωθυπουργός. Τελείωσε σε αυτόν τον τόπο το μεγάλο φαγοπότι,
Αν έχουμε καταφέρει σήμερα να έχουμε ξεφύγει σε μεγάλο βαθμό από τη ζώνη του πυρός, αν έχουμε καταφέρει να μην είμαστε στη φάκα, αν έχουμε καταφέρει να μην είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κλείσαμε το 2016 με ανάπτυξη.


Ενώ όλοι περίμεναν ύφεση και ενώ μας έβαζαν διαρκώς εμπόδια και πέρυσι το εμπόδιο του κόφτη, θεωρώντας -και μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση- ότι σίγουρα θα ενεργοποιηθεί, όχι μόνο δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης, αλλά ενεργοποιήθηκε ο δότης και δώσαμε και τις συντάξεις, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, στην επίκαιρη ερώτηση του Στ. Θεοδωράκη για τη διαφθορά.


Ο στόχος για πλεόνασμα ήταν 0,5% και ξεπεράσαμε το 2% και σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους στην Ευρώπη αυτά τα οποία μας ζητούν είναι θέατρο του παραλόγου και τα λένε αυτοί όχι εμείς, διαβάστε τον γερμανικό Τύπο, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό και εξαιτίας του γεγονότος ότι τελείωσε σε αυτόν τον τόπο το μεγάλο φαγοπότι, ότι καταφέραμε και βεβαιώσαμε χρήματα από την φοροδιαφυγή, από το λαθρεμπόριο, ό,τι καταφέραμε και είχαμε εισπράξεις.

Τσίπρας για ΔΟΛ: Κροκοδείλια δάκρυα, ο Μητσοτάκης είπε όχι, η Φώφη δεν κατάλαβε

Αναφορικά με το ζήτημα της διάσωσης ΜΜΕ- με αφορμή τον ΔΟΛ - που αντιμετωπίζουν προβλήματα ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε «προτείναμε να βρούμε λύσεις για να σώσουμε τα έντυπα και  τους δημοσιογράφους και όχι τους εκδότες» αρκεί «να πειστείτε ότι υπάρχει λόγος να σώσουμε τις ανεξάρτητες εφημερίδες και τις ανεξάρτητες φωνές». 

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι πράγματι, όταν πριν ένα μήνα από τη Βουλή έθεσε το θέμα συναίνεσης των κομμάτων σε μια πρωτοβουλία για τη διάσωση των ΜΜΕ ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ο μόνος που ανταποκρίθηκε θετικά. Από την άλλη θύμισε την αρνητική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πετώντας και το σχετικό καρφί: με κατήγγειλε, είπε ο πρωθυπουργός, «όταν είπα να βρούμε ρύθμιση» γιατί λέει «δε μπορούμε να δώσουμε δημόσιο χρήμα, ενώ για τον Κήρυκα Χανίων μπορούσαμε».

Για τη δε Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι «δεν κατάλαβε τι έγινε και πρότεινε 15 μέρες μετά, διακομματική επιτροπή». Αλλά ο χρόνος κύλησε, είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον ΔΟΛ, και πλέον «υπάρχει απόφαση δικαστική πια αμετάκλητη» στην οποία τώρα το κοινοβούλιο δεν μπορεί να πάει κόντρα. «Δυστυχώς» κατέληξε, «εκτός από τεράστιες ευθύνες ιδιοκτησίας υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες» και κατηγόρησε τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ότι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.


Θεοδωράκης: Θέλει διάθεση για σύγκρουση η πάταξη της διαφθοράς


Στην ίδια στιγμή ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως: «Για άλλη μια φορά η χώρα μας είναι στον πάτο των εκθέσεων διαφάνειας. Και συγκεκριμένα, τα δύο τελευταία χρόνια τα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Ελλάδα κατρακύλησε έντεκα θέσεις στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας και βρίσκεται σήμερα στην 69η θέση επί συνόλου 168 χωρών», αναφέροντας ότι το ύψος στην Ελλάδα υπολογίζεται σχεδόν 20 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η αδιαφάνεια σε συνδυασμό με την παραοικονομία δημιουργούν ένα κλειστό σύστημα που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και ενισχύει αυτούς που ανέχονται ή αυτούς που προωθούν τη διαφθορά, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Δεν θα μπω στον πειρασμό να αναφερθώ αναλυτικά στα σκάνδαλα και τα σκανδαλάκια, που συνοδεύουν την κυβερνητική θητεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Θα κάνω μόνο δύο στάσεις: Στο μεταναστευτικό και στις εργολαβίες δημοσίων έργων.

Δεν στάθηκε ικανή η κυβέρνηση να στεγάσει καν τους μετανάστες και πρόσφυγες. 'Ανθρωποι πεθαίνουν στους καταυλισμούς, ενώ απέξω γίνεται ένα πάρτι εκατομμυρίων. Κανένας συντονισμός, κανένας έλεγχος. Μόνο σκάνδαλα. Και στα δημόσια έργα, με το κόλπο της κατάτμησης, μοιράζονται τα λεφτά στους ίδιους ανθρώπους.
Στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας - Πύργου, σπάσατε το έργο σε οκτώ εργολαβίες για να δουλέψουν δήθεν περισσότεροι, και ήδη οι τέσσερις πρώτες εργολαβίες, έχουν δοθεί στον εκλεκτό σας. Που ω του θαύματος, είναι αυτός που ήθελε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ TV, δεν τα κατάφερε, και τώρα αρκέστηκε σε άλλη μια ΣΥΡΙΖΟεφημερίδα.

«Είμαστε στον πάτο» της Ευρώπης το «ηθικό σας πλεονέκτημα», όχι μόνο δεν ανέκοψε την διαφθορά αλλά την ενίσχυσε, όπως αποδεικνύεται» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε Εθνικό Συντονιστή κατά της Διαφθοράς, Ανεξάρτητη Αρχή που θα έχει την εξουσιοδότηση να κάνει από αιφνιδιαστικούς ελέγχους μέχρι κατάσχεση τεκμηρίων, θεσμοθέτηση της υποχρέωσης του κράτους να υπάρχει ένας τελικός νόμος ανά θέμα χωρίς παράθυρα και αστερίσκους, ενιαία Αρχή Προμηθειών με ενιαίους κανόνες για τις δημόσιες προμήθειες χωρίς παραθυράκια, δημιουργία ενός «Τειρεσία διαφθοράς», για τις εταιρείες που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς, απαγόρευση στους προμηθευτές και τους εργολάβους του δημοσίου να κατέχουν τηλεοπτική συχνότητα, έλεγχο του πόθεν στο πόθεν έσχες και δειγματοληπτικό ξετίναγμα πολιτικών, δικαστικών, δημοσιογράφων, εφοριακών και όλων όσων παίρνουν δουλειές από το κράτος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι τίποτα σχεδόν από όλα αυτά, δεν θέλει λεφτά, θέλει όμως διάθεση για σύγκρουση, με συμφέροντα και συντεχνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: