Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΘΑ ΧΙΛΙΑΣΕΙΣ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

news322a Ανωνύμου του Έλληνος

Γράφω κυνικά το δέον, την ταξική διέξοδο. Τ’ άλλα; Παρλαπίπες δημοσίων σχέσεων και πολιτικής βλακείας, όταν δεν συνιστούν ψυχολογικές επιχειρήσεις εντεταλμένων πρακτόρων των ξένων αφεντάδων. Ο δεύτερος δρόμος, που τον ξέρεις καλά γιατί τον αιώνες τον ακολουθείς πιστά, του ραγιαδισμού, του δωσιλογισμού:


• Μείνε σκλάβος στην Γκραικυλία, συνέχισε τα φρικτά πειράματα των... δυναστών σου. Κι όπως έχω γράψει σ΄ ένα ποίημα: Ένα μόνο δρόμο έχει το πειραματόζωο, να πεθάνει όσο πιο γρήγορα μπορεί, να τελειώσει το πείραμα, να λυτρωθεί! Αλλά εσύ, όχλε, ούτε να πεθάνεις έχεις μαγκιά. Θα φυτοζωείς μέχρι να βγάλουν τ’ αφεντικά τον αναπνευστήρα, όπως το κάνουν αιώνες! Θα... γιορτάσεις, το 2021, σιδηροδέσμιος του Δ’ Γερμανικού Ράιχ και του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού τα 200 χρόνια σκλαβιάς σε Ευρωπαίους και Αμερικάνους συν άλλα 400 στους Τούρκους. Να τα χιλιάσεις!

Αν σου φαίνονται παράλογα και τρελά όλα αυτά, σου ξαναλέω δεν φταίει ποτέ η Κασσάνδρα για τις προβλέψεις της, προπαντός δεν πέφτει έξω! Πριν λοιδωρήσεις, ξαναγράφω το αυτονόητο: Στον πρώτο δρόμο, τον ταξικό, δεν μπορεί να βαδίσεις σήμερα, δεν ευνοούν οι γεωπολιτικές συνθήκες. Ετοιμάσου, όμως, πυρετωδώς, δεν ακούς, δεν βλέπεις ότι συσπάται γενναία η μήτρα της ιστορίας; Ξεκίνα τουλάχιστον τις προετοιμασίες, το μαζικό, ταξικό και λαϊκό κίνημα, δεν «ανθίζεσαι» ότι ηχούν οι καμπάνες της επόμενης μεγάλης και γενικευμένης ανά τον κόσμο πολεμικής ρήξης, η παγκόσμια οικονομική σύγκρουση πολύ σύντομα θα μετεξελιχθεί σε πολεμική. Εσύ όχλε μένεις στον λήθαργο ελπίζοντας, κάποιο κολπάκι θα γίνει να την γλυτώσεις. Έτσι πάντα έκανες τουλάχιστον μετά το 1821...

Στον πρώτο δρόμο χρειαζεται απαραιτήτως να βρεις ικανό ταγό, «Μεγαλέξαντρο» να σε οδηγήσει στην λευτεριά και προπαντός να μην έχει την πολιτική ανεπάρκεια ή ανοησία ενός Κολοκοτρώνη ή Βελουχιώτη, που τους τυλίξανε τα ξένα αφεντικά, οι στην ουσία ηττημένοι, σε μια κόλα χαρτί! Ούτε στον δεύτερο δρόμο θα ξεφύγεις της αναταραχής. Μόλις θα γίνει ο μεγάλος πόλεμος θα είσαι το σκουπίδι, που οι ξένοι θα κλωτσάνε από δω κι από εκεί. Και τότε θα ψάχνεις για ικανό ηγέτη, ή θα αποδεχθείς για μια ακόμα φορά όποιον ρόλο θα σου αναθέσουν τ’ αφεντικά. Μην ξεχνάς ότι η Ιστορία δεν έχει ανεξάντλητη υπομονή. Σου έδωσε τα τελευταία 200 έτη πάμπολλες ευκαιρίες και τις κλώτσησες. Έμεινες όχλος! Υπάρχει και η χωματερή της! Να πάρεις εκεί θέση με Χεταίους, Φοίνικες, Βαβυλώνιους, Σουμέριους, Ίνκας και άλλους εξαφανισμένους με εξέχοντα πολιτισμό λαούς!




Εφόσον συνεχίζεις τον ύπνο, αφού διάγεις σε βαθύ λήθαργο είτε με Ευρώ είτε με Δραχμή έρχονται μαύρες, πολύ σκληρές μέρες, ακριβώς επειδή αρνείσαι να δράσεις ταξικά. Άλλοι αποφασίζουν για σένα. Σε ξεζούμισαν, θα πάρουν και την «ντάρα», ο καιρός ήγγικεν, που θα σε πετάξουν στημένη λεμονόκουπα. Μην ελπίζεις να πας στην Δραχμή δια μαγείας, ότι θα την «πουλέψεις». Θα πληρώσεις αδρά για την ηλιθιότητα, που σε διακρίνει, για τον λήθαργο, που δεν λες ν’ αφήσεις, όταν γυρνάει ο ντουνιάς ανάποδα! Κουβέντα για την Δραχμή - ωρύονται βαποράκια, που λέγονται κατ’ ευφημισμό δημοσιογράφοι! Βρήκαν περσινές, προπέρσινες, πιο παλιές κασέτες, τις βάζουν πάλι να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον ηλίθιο, διεφθαρμένο, πολλαπλώς δια της οθόνης ψεκασμένο όχλο. Καμιά πρωτοτυπία! Γιατί άλλωστε; Σε κωθώνια απευθύνονται, σε κατ’ επάγγελμα και συνήθεια ραγιάδες! Μείνει σκλάβος, αλλά μην ζητάς και ρέστα! Αλλιώς ιδού ο άλλος, ο ταξικός δρόμος....

Δεν υπάρχουν σχόλια: