Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


Τσίπρας σε Μητσοτάκη: "Τι κάνατε στο Βερολίνο" το πραγματικά επίκαιρο ερώτημα  - Media
 Τι έκανες στο (πόλεμο) στο Βερολίνο (μπαμπά) κ. Μητσοτάκη; Το θέατρο του παραλόγου ή της λαϊκής παραπλάνησης; 


Τι έκανε ; Ότι ακριβώς και εσύ... Στα τέσσερα...



Ότι επιστρατεύει την παραδοσιακή ατζέντα της σκληρής δεξιάς, την ατζέντα του φόβου και της κινδυνολογίας κατηγόρησε στην πρωτολογία του τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός για την επιλογή του να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα της εγκληματικότητας.Στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας, έκλεισε τη δευτερολογία του καλώντας τη ΝΔ να υλοποιήσει την απειλή της  - ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση ως τις 20 Φεβρουαρίου θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης - εδώ και τώρα, προκειμένου να διαπιστώσει πόσο αραγής είναι η ΚΟ ΣΥΡΙΖα και πόσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια.


Περαιτέρω, ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι πήγε στη Βουλή για έναν πόλεμο εντυπώσεων προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα δηλαδή αφενός να στρέψει την προσοχή από το πρόσφατο ταξίδι του στη Γερμανία και τις συναντήσεις με Μέρκελ και Σόιμπλε παραμονές του κρίσιμου για την αξιολόγηση Eurogroup και αφετέρου για να επεκτείνει την κινδυνολογία από τα ζητήματα της οικονομίας στα ζητήματα της ασφάλειας από τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι έχει πολιτικό κέρδος. Μάλιστα ο πρωθυπουργός άφησε την αιχμή ότι τα θέματα ασφάλειας είναι η λεπτή γραμμή που συνδέει τη ΝΔ του Μητσοτάκη με τη ΝΔ του Σαμαρά, ο οποίος όπως είπε επιστράτευσε την ίδια ατζέντα όχι με ιδιαίτερη επιτυχία.


Επιπλέον κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι επιχειρεί να στήσει μια εικόνα αναρχοκρατούμενης Ελλάδας προκειμένου να την αποδώσει στις υποτιθέμενες ιδεοληψίες της αριστεράς, ωστόσο, είπε εγκληματικότητα και τρομοκρατία υπήρχαν και πριν αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Αναφορικά με το θέμα της ερώτησης ο πρωθυπουργός απάντησε ότι είναι υπαρκτό, όμως δεν είναι φλέγον θέμα της επικαιρότητας ούτε βρίσκεται σε έξαρση, όπως επιχείρησε να το παρουσιάσει με την ερώτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αμφισβήτησε τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο τελευταίος, και στον αντίποδα παρέθεσε στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας που παρουσιάζουν φθίνουσα πορεία της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια το 2015 και το 2016 και απαρίθμησε αστυνομικές επιχειρήσεις που οδήγησαν στο σπάσιμο κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και μικροκλοπών, τόσο στα Εξάρχεια όσο και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.


Σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπερνά τα γεγονότα όπως τη σύλληψη της επικεφαλής του επαναστατικού Αγώνα, πρόσφατα. «Εμείς έχουμε αποτελέσματα που δε θέλετε να αναγνωρίσετε» είπε και πρόσθεσε πως τα έτη ’15- ’16 σε 5 υποθέσεις συνελήφθησαν 8 άτομα με αποκορύφωμα την επικεφαλής του επαναστατικού αγώνα.


Τέλος, ο πρωθυπουργός ζήτησε απαντήσεις στο παραγματικά επίκαιρο, όπως είπε, ερώτημα:δηλαδή για ποιο λόγο πραγματοποίησε επίσκεψη στο Βερολίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες μέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup για τη δεύτερη αξιολόγηση και τι συζήτησε με την καγκελάριο Μέρκελ αλλά και με τον Σόιμπλε (επί 75λπετο) "πίσω από κλειστές πόρτες"Επίσης τον κάλεσε να απαντήσει αν αναγνωρίζει τη θετική πορεία της οικονομίας και τα στοιχεία της Κομισιόν ή "μήπως ταυτίζεστε και σ αυτό με τις ακατανόητες για οικονομολόγους θέσεις του ΔΝΤ", καθώς και αν επιμένει η ΔΝ στην άποψη ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνεται η κυβέρνηση που επιδιώκει να προστατέψει την κοινωνία και όχι το ΔΝΤ ταμείο με τις παράλογες απαιτήσεις του.


"Βαστάτε γιατί θα τους ρίξουμε" το μήνυμά σας στους δανειστές 
Κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους κι επιτέθηκε στον αρχηγό της ΝΔ λέγοντας πως "παρουσιάζει την εικόνα ενός μεμψίμοιρου που προσπαθεί να αποτύχει η ελληνική κυβέρνηση για να έρθει μετά εκ τους ασφαλούς να πει 'κλείσατε την αξιολόγηση με μεγάλα βάρη΄". Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για "πολιτική ανευθυνότητα" καθώς όπως είπε, ψάχνει εναγωνίως στοιχεία ότι η ελληνική οικονομία δεν πάει καλά. Τέλος, έκανε λόγο περί "αθλιότητας" αναφερόμενος στις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ μετά τη συνάντηση με τον Σόιμπλε στο Βερολίνο, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση μομφής αν δεν κλείσει η αξιολόγηση. "Αν ο στόχος είναι να πείτε βαστάτε γιατί θα τους ρίξουμε" είπε κλιμακώνοντας σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός, "καταθέστε τώρα πρόταση μομφής για να διαπιστώσετε πώς αρραγείς είμαστε και πόσο αποφασισμένοι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: