Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ

Μια είδηση που δεν μετέδωσε κανένα δυτικό Μέσο..


 Επικίνδυνος εναγκαλισμός 
της Ρωσίας - Αμερικάνικα τανκς
και πεζικό στην Εσθονία
 
 
 
  Αμερικάνικα τανκς και πεζικό στην Εσθονία Αμερικάνικα άρματα μάχης «Abrams M1A2» καθώς και θωρακισμένα οχήματα πεζικού Bradley, άρχισαν να καταφθάνουν στην βόρεια πόλη Τάπα της Εσθονίας, στη συνεχιζόμενη εκστρατεία των ΗΠΑ  να αντιμετωπισθεί  η αποκαλούμενη «ρωσική απειλή».
  «Περισσότερα από 50 μονάδες με αμερικανικό οπλισμό περιλαμβανόμενων τεσσάρων αρμάτων μάχης και15 οχημάτων μάχης πεζικού, παραδόθηκαν στην Τάπα», ανέφερε ανακοίνωση των Στρατιωτικών δυνάμεων της Εσθονίας.
  Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «το προσωπικό της Ίλης Τσάρλι του 68ου Συντάγματος τεθωρακισμένων  της 4ης Μεραρχίας Πεζικού του Αμερικάνικου Στρατού, βρίσκονται στην πόλη από τις 30 Ιανουαρίου». 
 
 
 
 
 
   Όπως τονίζεται στην  ανακοίνωση,  οι αμερικάνικες δυνάμεις και το υλικό βρίσκονται στην περιοχή, «για την διατήρηση της ειρήνης και της ελευθερίας στα σύνορα με τη Ρωσία».
  Ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων που έφτασαν στην Εσθονία, λοχαγός Edward Bachar, σε δήλωσή του είπε πως η αμερικανική στρατιωτική αποστολή θα συμμετάσχει στην παρέλαση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Εσθονίας (12 Φεβρουαρίου 1919) και ότι κατόπιν θα αρχίσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης  των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Οι νέες αμερικανικές δυνάμεις που έφτασαν στην Εσθονία, θα αντικαταστήσουν τους αλεξιπτωτιστές της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, που θα επιστρέψει στη μόνιμη βάση της στην Ιταλία.
 
 
«Οι κινήσεις αυτές των αμερικανικών δυνάμεων ανά την Ευρώπη, εντάσσονται  στην απαρχή συνεχούς  εναλλαγής τεθωρακισμένων ταξιαρχών και μαχητικών μονάδων από τις ΗΠΑ ως μέρος της επιχείρησης ‘’Ατλαντική Επίλυση’’ που είχε ξεκινήσει στον Απρίλιο 2014», ανακοίνωσε το αμερικάνικο υπουργείο Άμυνας.
Την «Ατλαντική Επίλυση» είχε ξεκινήσει η Ουάσιγκτον για την απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία -με δημοψήφισμα- μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο. Και αποτελεί για την Ουάσιγκτον «επίδειξη  της συνεχιζόμενης δέσμευσης των ΗΠΑ στη συλλογική ασφάλεια της Ευρώπης λόγω της ρωσικής “προκλητικότητας”.
 
 
Παλιά δυτική μέθοδος προπαγάνδας
Η είδηση για τις κινήσεις ων αμερικανικών δυνάμεων μεταδόθηκε μόνο από ρωσικά ΜΜΕ.
  Την ώρα που τα δυτικά Μέσα εφημερίδες, ιστοσελίδες και τηλεοράσεις μετέδιδαν πως ακριβώς η Ρωσία «αποσταθεροποιεί την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια», μεταφέροντας και εγκαθιστώντας πυραύλους τύπου ”Iskander” και αμυντικά συστήματα “S-400’’ στο Καλίνιγκραντ –σε ρωσικό έδαφος δηλαδή- που βρίσκεται στην [περιοχή που γειτνιάζει με την Πολωνία και την Λιθουανία.
  Θυμίζουμε τον τίτλο των “TIMES”, «ο Πούτιν μετακινεί τους πυραύλους του σε μια νέα απειλή για την Ευρώπη».
 
 
  Αυτός είναι ο χαρακτηριστικός τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η προπαγάνδα ή ή διασπορά ψευδών ειδήσεων από σειρά βρετανικών Μέσων –για παράδειγμα η “Daily Mail”, αλλά και θεωρούμενων «σοβαρότερων» όπως η αμερικάνικη “New York Times”, που ούτε λίγο ούτε πολύ, από τον περασμένο χρόνο έχουν αρχίσει να δημοσιεύουν «ειδήσεις», ότι «τα ρωσικά στρατεύματα είναι έτοιμα να εισβάλουν στις (πρώην σοβιετικές δημοκρατίες), χώρες της Βαλτικής».
Παραλείπεται όμως να αποσαφηνισθεί πως οι ρωσικές  μετακινήσεις πυραύλων στις δυτικές περιοχές της χώρας, ήρθαν αφού η υπό τις ΗΠΑ ΝΑΤΟϊκή συμμαχία  άρχισε  να κλιμακώσει την στρατιωτική της παρουσία στα ρωσικά σύνορα. Καθώς και την αποστολή αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων στην Ρουμανία, στις αρχές του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: