Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ  ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ


Γι αυτό κι εγώ εντάσσομαι στη θέση του προτελευταίου αφού στου τελευταίου επικρατεί συνωστισμός



Απορρίπτοντας, προσώρας, προσκλήσεις από πλευράς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για κάποιου είδους κολεγιά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, δήλωνε χτες στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι «στην Ελλάδα η δημιουργία μιας ευρείας προοδευτικής πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας περνάει μέσα από την ενίσχυση των δυνάμεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (...). Και βέβαια, μέσα από την πολιτική ήττα του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».


Παράλληλα, επαναλαμβάνοντας το αίτημά της για «εθνική συνεννόηση» για τα ζητούμενα του κεφαλαίου, ξόρκιζε τις πρόωρες εκλογές που ζητά η ΝΔ ζητώντας σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης από την παρούσα Βουλή», με συμμετοχή στην κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και άλλων.


Επιμένοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να είναι ο κορμός σε κάθε προσπάθεια αναδιάταξης της εγχώριας κεντροαριστεράς, είπε ότι τον Ιούνη οδεύει σε συνέδριο «οργανωτικής συγκρότησης ενός σύγχρονου, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού φορέα. Με σεβασμό στα κόμματα και τις κινήσεις», ενώ απαντώντας σε κατηγορίες που δέχεται από το Ποτάμι και την «Ωρα Αποφάσεων» (των τριών πρ. υπουργών του ΠΑΣΟΚ Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και Ραγκούση) ότι οι κινήσεις της αποσκοπούν σε μια «αναπαλαίωση», η Φ. Γεννηματά απάντησε πως «δεν κλείσαμε την πόρτα σε κανένα. Καλό όμως είναι ο καθένας να έχει συναίσθηση του μεγέθους του και των ευθυνών του απέναντι στη χώρα».


Στον αντίποδα, στο Ποτάμι κλίνουν προς κομπρεμί με τους τρεις της «Ωρας αποφάσεων». Σε απόφαση του κόμματος αναφέρεται ότι η πρωτοβουλία των τριών «πολιτικά υπερασπίζεται όλα αυτά που το Ποτάμι συνεχώς θέτει, και αυτός είναι ο λόγος που οι εθελοντές μας στήριξαν τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα. Και αυτή τη στήριξη θα συνεχίζουμε να την παρέχουμε, δημιουργώντας μια πολιτική συμμαχία που προσελκύει συνεχώς και νέες δυνάμεις που είχαν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική ειδικά στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας». Στο Ποτάμι γνωστοποίησαν, εξάλλου, ότι σε εκδήλωση το Μάρτη στην Αθήνα θα παρουσιάσουν τους 300 υποψήφιους βουλευτές για όποτε γίνουν εκλογές.


Πάντως, ο βουλευτής του Ποταμιού και επικεφαλής της τάσης των Μεταρρυθμιστών, Σπ. Λυκούδης, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Action», επέμεινε ουσιαστικά στην ανάγκη να ενταχθεί και το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: