Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Τα κοράκια και τα παπαγαλάκια
 ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ


Ιδιαίτερα ανήσυχη από την έκταση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών η κυβέρνηση, απαντά με διώξεις και λάσπη, ενώ προετοιμάζει πυρετωδώς τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, απαίτηση των τραπεζών και των θεσμών. Για να περάσουν όμως απαιτείται η κατάλληλη προπαρασκευή με πυκνά πυρά προπαγάνδας.


Δεν έφταναν οι διώξεις κατά αγωνιστών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης (βλ. σελ.19), ήρθε και το προκλητικό πρωτοσέλιδο από την Εφημερίδα των Συντακτών την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με το οποίο «το κίνημα γλίτωσε το σπίτι πρώην υπουργού» της ΝΔ. «Παρότι το προς πλειστηριασμό ακίνητο του γαλάζιου πολιτευτή δεν το λες ακριβώς “λαϊκό σπίτι” το κίνημα έκανε το …χρέος του», γράφεται χαρακτηριστικά. 

Ακόμα πιο προκλητικός, ο διορισμένος σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας σχολίασε στο Facebook: «Έσωσαν οι αριστεριστές των αδιεξόδων άλλο ένα σπίτι πλούσιου. Ο συγκεκριμένος ζει Βρυξέλλες και έτσι δεν κατάφερε ο καημένος να είναι στο ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο όμως πρόλαβαν οι αριστεριστές, τα μέλη της ομάδας ΑΝΤΑΡΣΥΑ και έτσι έσωσαν το σπίτι του νεοδημοκράτη βουλευτή του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί και στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων». Μαζί με τα κοράκια (των τραπεζών) και τα παπαγαλάκια.
 

Πρόκειται για επιχείρηση πολιτικής και ηθικής απαξίωσης του κινήματος, που έχει αποκτήσει μεγάλη λαϊκή συμπάθεια και υποστήριξη. Τι συνέβη; Κάτω από την πίεση του κινήματος είχε προκηρυχθεί και για την Τετάρτη «πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ». Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε επισπεύδοντα τράπεζα. Αυτό επισημάνθηκε στο συμβολαιογράφο, ο οποίος και παραιτήθηκε από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: