Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ ΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΤΟ ΜEGA

Αποτέλεσμα εικόνας για μέγκα ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ ΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΤΟ ΜEGA


Με τους ανταγωνιστές του να καραδοκούν για το πλιάτσικο της τηλεθέασης και της διαφημιστικης πίτας



Παράταση πήρε το Mega, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να ανάψει κόκκινο φως στο σχέδιο της Digea να υποβαθμίσει αρχικά και να ρίξει τελικά το σήμα του σταθμού. Το δικαστήριο έδωσε προθεσμία να ρυθμιστούν οι οφειλές του Μεγκάλου καναλιού  ως τις 15 Μαρτίου 2017. Μέχρι τότε η Digea  δεν έχει τη δυνατότητα υποβάθμισης του σήματος, όπως προκύπτει από την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε. Το δικαστήριο θέτει ως όρο την αποδοχή της πρότασης της Τηλέτυπος (Mega) για την καταβολή των προτεινόμενων δόσεων.

Το ζήτημα είναι πως οι παλιοί καναλάρχες (Αντένα, Σταρ, Σκάι και Άλφα) θέλουν οπωσδήποτε να κλείσει το Μέγκα, έτσι ώστε να πάρουν κομμάτι από την τηλεθέαση και τη διαφημιστική πίτα του. Ναι, ναι είναι οι ίδιοι που θρηνούσαν για τις χαμένες θέσεις εργασίας και το μαύρο που θα πέσει στα κανάλια, το έλλειμμα πολυφωνίας κλπ. Τώρα σαν ύαινες περιμένουν το κουφάρι του Μέγκα (που έχει αποδειχθεί πολύ σκληρό) για να το ξεσκίσουν… Όταν μάλιστα τα σωματεία των τεχνικών στα κανάλια προχώρησαν την Τετάρτη   σε τρίωρη στάση εργασίας, ως συμπαράσταση στο Μέγκα, το Σταρ προχώρησε σε αγωγή κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ ζητώντας να βγει η στάση παράνομη και καταχρηστική.

Αποδεσμεύτηκε τελικά και ένας τραπεζικός λογαριασμός για τα έσοδα του ΔΟΛ από τις πωλήσεις, έτσι ώστε να τροφοδοτείται η αγορά χαρτιού και η έκδοση των εφημερίδων Τα Νέα και Το Βήμα, καθώς και η συντήρηση ιστοσελίδων και ραδιοσταθμών. Η περιπέτεια του ΔΟΛ βέβαια πήρε απλώς  παράταση, αλλά οι τακτικισμοί δεν μπορούν να διασώσουν τον Στ. Ψυχάρη.

Το μαρτύριο της σταγόνας ασκεί η ιδιοκτησία του Πήγασου στους εργαζόμενους, στους οποίους χρωστάει πάνω από 4 μήνες! Αυτή την εβδομάδα επρόκειτο να καταβληθεί ένα δεκαπενθήμερο και η πληρωμή του αναβαλλόταν από μέρα σε μέρα. Τελικά, η καταβολή έγινε την Πέμπτη μαζί με …γιορτή για τη Τσικνοπέμπτη. Αυτοί που σιγοψήνονται είναι οι εργαζόμενοι από τη μακρόχρονη απληρωσιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: