Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

KOINEΣ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Κοινές ρωσοτουρκικές επιχειρήσεις κατά του ISIS στη Συρία - Media
 KOINEΣ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
 
 Παίζει με όλους ο Ερντογάν.. δεν βγάζει τη χώρα του σε πλειστηριασμό.. Εμείς εκτός από το "νταηλίκι" του Αντρέα ανήκομεν ψυχή τε και σώματι εις την δύσιν!!
 
Ρωσικά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν σήμερα για πρώτη φορά σε μια κοινή επιχείρηση εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
 
Ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι στόχος της επιχείρησης ήταν οι «τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της πόλης Αλ Μπαμπ, στην επαρχία του Χαλεπιού. Συνολικά επλήγησαν 36 εγκαταστάσεις», διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση αυτή έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της συριακής κυβέρνησης.
 
Σύμφωνα με τον Ρουντσκόι, στην επιχείρηση μετείχαν εννέα ρωσικά αεροσκάφη (Su-24M, Su-25 και Su-34) και οκτώ τουρκικά, εκ των οποίων τέσσερα F-16 και ισάριθμα F-4.
 
Η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε επίσης επιχειρήσεις υποστήριξης των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων που προσπαθούν να αποκρούσουν την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Ντέιρ Εζόρ.
 
Υποστηρίζουν εξάλλου και την επίθεση του συριακού στρατού κοντά στην Παλμύρα, όπου ο Ρουντσκόι προειδοποίησε ότι οι τζιχαντιστές ίσως να σχεδιάζουν να ανατινάξουν κάποια από τα ιστορικά μνημεία της αρχαίας πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: