Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

FT : ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΗΡΑ !!

FT: Τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας είναι σε πολύ καλή κατάσταση - Media FT : ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΗΡΑ  !!


 Στην ούγια η διαφορά! Τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας και όχι του Ελληνικού λαούΤα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας είναι σε «πολύ καλή κατάσταση», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, με αφορμή τα στοιχεία του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας που ανακοινώθηκαν χθες.

«Αυτό είναι κάτι που δεν ακούει κανείς πολύ συχνά», σημειώνει το δημοσίευμα, με τίτλο «Το ελληνικό πλεόνασμα του προϋπολογισμού εκτοξεύθηκε ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup».

Το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας, επισημαίνουν οι FT, διπλασιάστηκε σχεδόν πέρυσι καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε την είσπραξη φόρων ξεπερνώντας κατά πολύ τους στόχους των δανειστών της χώρας, την ώρα που κλείνει δύο χρόνια στην εξουσία.
«Τα τελευταία στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν», σχολιάζει το δημοσίευμα, με τα έσοδα από το ΦΠΑ στα καύσιμα, τον καπνό και άλλα προϊόντα να είναι αυξημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: