Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΜΑΚΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ


Βραβεύτηκαν μέσα στη Τουρκία στην έκθεση και τη γλώσσα.. 


Γνωρίζω τους Πομάκους καλά δεδομένου πως έλκω τη μισή μου καταγωγή από την Ξάνθη και μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως αν από τις δεκαετίες του πενήντα και του εξήντα ακόμη δεν είχαν εγκαταλειφθεί από το Ελληνικό κράτος σήμερα δεν θα είχαν ασπαστεί την Μουσουλμανική θρησκεία.. Αν τους ακούσετε να μιλούν ελληνικά θα εκπλαγείτε από τον άψογο χειρισμό της γλώσσας γιατί τα συντάσσουν οπωσδήποτε καλλίτερα από τα σούργελα τις τηλεπερσόνες.. Ας είναι..

Από την Ελλάδα και την πόλη της Κομοτηνής, η Ζεϊνέπ Παδαλί Μεχμέτ και η Ελίφ Αχμέτ Αρήφ αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Τούρκικης Γλώσσας και κέρδισαν χρυσά μετάλλια στην κατηγορία της ποίησης και στην κατηγορία της έκθεσης.

Πρός γνώσιν και συμμόρφωσιν ορισμένων, oι Πομάκοι Τιμούν και σέβονται την Πατρίδα τους την Ελλάδα και την Σημαία ! Ναι καλά διαβάσατε…Σήκωσαν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας μέσα στην Τουρκία.


Πρόκειται για μια σημαντική υπενθύμιση ότι, στη Δυτική Θράκη όπου οργιάζει το Τουρκικό Προξενείο, η ξεχωριστή οντότητα των Πομάκων, με ιδιαίτερα ιστορικά, πολιτισμικά,γλωσσικά και φυσιωγνομικά χαρακτηριστικά, μπορεί να έχουν ασπαστεί τη Μουσουλμανική θρησκεία, αλλά είναι, νοιώθουν και επιμένουν να είναι Έλληνες. Και αυτό παρά την εγκατάλειψή τους από την πατρίδα Ελλάδα και την φορτική πίεση του τουρκικού προξενείου να τους ενσωματώσει στα δικά του σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: