Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΝΥΕΙ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ

Δημοσιογράφος μηνύει Σώρρα για «εγκληματική οργάνωση» - Media
Το τελευταίο οχυρό άμυνας μιας (πλην είσπραξης των χαρατσιών) ασύντακτης πολιτείας υποχρεώθηκε να γίνει η δημοσιογραφία...

 
Μηνυτήρια αναφορά προστίθεται στην υπό εξέλιξη εισαγγελική προκαταρκτική εξέταση για τα έργα και τις ημέρες του Αρτέμη Σώρρα.
 
Συγκεκριμένα, η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο, μόνιμο κάτοικο ΗΠΑ, ο οποίος ζητεί την δίωξη του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του Ε. Λαμπράκη για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για μία σειρά άλλων παράνομων πράξεων όπως απάτη, διασπορά ψευδών ειδήσεων, κλπ.
 
Όπως μάλιστα αναφέρει στην αναφορά του «πρόκειται για φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας».
 
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, τα όσα ισχυρίζεται ο Αρτέμης Σώρρας, περί κατοχής τίτλων αξίας εκατοντάδων δις δολαρίων που έχουν ως μοναδικό σκοπό  διαγραφή του χρέους, αυτοί είναι πλαστοί και προς τούτο υπάρχει η διαβεβαίωση του υπουργείου Οικονομικών.
 
«Αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χωράς, ενώ η αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της έκτασης των διαπραχθέντων αδικημάτων».
 
Ο μηνυτής αναφέρεται και στην αθωωτική απόφαση του 2013 στο πρόσωπο του Αρτέμη Σώρρα, υποστηρίζοντας ότι το δικαστήριο υιοθέτησε αβασάνιστα τους ισχυρισμούς του, προκαλώντας την γιγάντωση του φαινομένου Σώρρα, καθώς σημειώνει ότι «η  η αθωωτική απόφαση έχει αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη και συγκρότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης, της ΜΚΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Τα μέλη στρατολογούνται αφού ορκισθούν προς άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και πίστη στον αρχηγό με τον "όρκο του πολεμιστή" και έκαστος καταβάλλει ένα ποσό μηνιαίας η ετήσιας συνδρομής από 5 έως 50 ευρώ».
 
Σύμφωνα με τον μηνυτή δημοσιογράφο, «τα μέλη υποχρεούνται αμέσως να υπογράψουν ένα εκχωρητήριο κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους προς τη ΜΚΟ ώστε να τύχουν του απατηλού συμψηφισμού των χρεών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, εφορίες, ΙΚΑ με το αντίστοιχο μέρος των ανύπαρκτων χρημάτων των πλαστών ομολόγων του Σώρρα.
 
Κατ΄αυτόν τον τρόπο η ΜΚΟ καθίσταται ο πραγματικός διαχειριστής όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας ενός εκάστου μέλους, ενώ τα θύματα-μέλη συνεισφέρουν οικονομικά στους σκοπούς της οργάνωσης, αφού έχουν πειστεί με απατηλές υποσχέσεις ότι θα λάβουν χιλιάδες ευρώ στο μέλλον και θα απαλλαγούν από τα χρέη τους». 
 
Στη μήνυση γίνεται αναφορά και σε πιθανές  ευθύνες πολιτικών προσώπων και πολιτειακών παραγόντων που επέτρεψαν στο φαινόμενο Σώρρα να εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: