Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΛΕΜΟΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

 
Στη γραμμή Πάγκαλου ο ΣΕΒ: Οι συνταξιούχοι τα έφαγαν!! 
 
 
Προαναγγελία περικοπών στις συντάξεις αφού προηγουμένως αυτοί και η πολιτική τους συμμορία λεηλάτησε τις εισφορές των εργαζομένων

«Η κοινωνία μας δεν διαθέτει σήμερα ούτε ίχνος συνταξιοδοτικής αποταμίευσης από τις εισφορές που κατεβλήθησαν, και που, δυστυχώς, αναλώθηκαν σε πληρωμές παχυλών παροχών στους σημερινούς συνταξιούχους, αναντίστοιχων με τις δυνατότητες του συστήματος».
Αυτό επισημαίνει ο ΣΕΒ στο «εβδομαδιαίο δελτίο», εστιάζοντας στα «τεράστια ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος που θα συνεχίσουν να απορροφούν σημαντικούς πόρους και στο μέλλον,θέτοντας περιορισμούς στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, εάν δεν αντιμετωπισθούν».

Ο ΣΕΒ, παραθέτοντας στοιχεία της Credit Suisse, σχετικά με την αποτίμηση της «περιουσίας των Ελλήνων», όπως βαφτίζουν τις τρέχουσες αξίες των μετοχών, ομολόγων, ακινήτων κ.ά., μετά την αφαίρεση των δανείων, μπαίνει στο «ψητό», τονίζοντας πως «στην περίοδο της επίπλαστης ευημερίας αυξήθηκε σημαντικά η περιουσία των νοικοκυριών, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτό θέτει σήμερα σε δοκιμασία την ικανότητα των νεότερων γενεών να εργάζονται, να αποταμιεύουν και να δημιουργούν οικογένειες στη χώρα μας».

Ουσιαστικά ο ΣΕΒ, τσουβαλιάζοντας διάφορα και διαφορετικής φύσης στοιχεία, αποτυπώνει εμμέσως το ζήτημα της απαξίωσης και καταστροφής των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων στη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης, που φόρτωσαν και συνεχίζουν να φορτώνουν στις πλάτες του λαού. Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, η «καθαρή περιουσία των Ελλήνων» αποτιμάται στα 856 δισ. ευρώ από 1,02 τρισ. το 2009.
«Σε οικονομικούς όρους, οι Ελληνες έχασα

Δεν υπάρχουν σχόλια: