Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΒΟΗΘΕΙΑ

«Πεθαίνουμε από το χιόνι, βοήθεια!» - Η δραματική έκκληση εγκλωβισμένων στο ξενοδοχείο στην Ιταλία (Photos-Video) - MediaΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΒΟΗΘΕΙΑ


Η δραματική έκκληση των εγκλωβισμένων



Με τις προσπάθειες διάσωσης στο ξενοδοχείο το οποίο καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στην Πεσκάρα της Ιταλίας, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως άτομα εγκλωβισμένα μέσα στο ξενοδοχείο στέλνουν sms ζητώντας βοήθεια.
 «Βοήθεια, βοήθεια! Πεθαίνουμε από το κρύο», γράφουν το μήνυμα σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ANSΑ, λέγοντας πως τα μηνύματα εστάλεισαν μέσα από την εφαρμογή What'sApp. Ωστόσο,  σύμφωνα με τις αρχές, από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει κάποια νέα επικοινωνία μαζί τους και υπάρχουν φόβοι ότι τελικά δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή.



 

Επιπρόσθετα, ένα άτομο το οποίο κατάφερε να βγει από το ξενοδοχείο φέρεται να έστειλε μήνυμα στις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ABC News, ο άντρας έγραφε στο μήνυμά του πως αυτός κατάφερε να βγει από το ξενοδοχείο, υπάρχουν, ωστόσο, κι άλλοι εγκλωβισμένοι.




Η εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρει πως ο άντρας έλεγε ότι : «οι τοίχοι έχουν πέσει κάτω. Βρίσκομαι έξω μαζί με έναν εργάτη αλλά δεν μπορείς να δεις τίποτα από το ξενοδοχείο. Μπροστά μου υπάρχει μόνο ένας τοίχος από χιόνι».



 Να σημειωθεί πως οι διασώστες που έσπευσαν στο ξενοδοχείο έκαναν λόγο για «σκηνές Αποκάλυψης» μόλις μπήκαν στο εσωτερικό του.



Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά δεν έχουν καταφέρει έως τώρα να εντοπίσουν επιζώντες στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της Πεσκάρα, στην κεντρική Ιταλία, όπως μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai.




Το ξενοδοχείο καταπλακώθηκε χθες από χιονοστιβάδα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μέρος του κτιρίου μετακινήθηκε κατά δέκα μέτρα. Ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός, δυο άτομα μεταφέρθηκαν με συμπτώματα υποθερμίας στο νοσοκομείο, ενώ μέχρι αυτή την στιγμή, οι ιταλικές αρχές αναφέρουν ότι στην λίστα των αγνοουμένων περιλαμβάνονται 30 άνθρωποι. Πριν από λίγο, ο δήμαρχος της περιοχής Φαρίντολα δήλωσε ότι ανασύρθηκε και δεύτερος νεκρός απο τα συντρίμμια.





Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai, σύμφωνα με πηγές στους Καραμπινιέρους ανασύρθηκε πριν από λίγο ένας τρίτος άνδρας νεκρός, από τα συντρίμμια του ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα.

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπισθεί επιζώντες, εκτός από τα δυο άτομα που διασώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί και τα οποία βρίσκονταν έξω από το κτίριο την ώρα που η χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από το πλησιέστερο χωριό και από χθες το πρωί είχαν διακοπεί οι τηλεφωνικές συνδέσεις. Η χιονοστιβάδα, εκτός από την κατάρρευση δυο ορόφων του ξενοδοχείου, προκάλεσε, παράλληλα, και την διακοπή της ηλεκτροδότησης, με θερμοκρασία η οποία την νύχτα αγγίζει συχνά τους οκτώ βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Σε λίγη ώρα, αναμένεται να φτάσει με ελικόπτερο, στο σημείο της τραγωδίας και ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι. «Είμαστε όλοι με κομμένη την ανάσα, και ελπίζουμε να μπορέσουν να βρεθούν επιζώντες», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε παράλληλα από τους καθολικούς επισκόπους της Ιταλίας, να προσφέρουν όλη την δυνατή βοήθεια, ώστε να αντιμετωπισθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία δημιουργήθηκε λόγω των συνεχών χιονοπτώσεων και των τεσσάρων ισχυρών σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν χθες στην κεντρική Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: