Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

ΠΕΡΑΜΑ: ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

  ΠΕΡΑΜΑ: ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ένα νέο βίντεο, που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και καταγράφει από διαφορετική οπτική γωνία το χθεσινό «ντου» ομάδας χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, αποδεικνύει ότι μόνο... καλοδεχούμενοι δεν ήταν από μαθητές, δασκάλους και γονείς.

Στο βίντεο, που «ανέβασε» στην επίσημη ιστοσελίδα του το υπουργείο Παιδείας, η κάμερα, που βρίσκεται προφανώς μέσα στον χώρο του σχολείου, «αποτυπώνει» τις στιγμές της έντασης στο σχολείο του Περάματος.

Χρυσαυγίτες, γονείς και εκπαιδευτικοί φωνάζουν και έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση, ενώ κάποιες φορές τα πνεύματα οξύνονται και κάποιοι πιάνονται στα χέρια. Το ντροπιαστικό και ρατσιστικό αυτό «σόου», που «στήθηκε» με αφορμή τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο, πραγματοποιήθηκε μπροστά σε αρκετά παιδιά, τα οποία μάλιστα φαίνονται, στην αρχή του βίντεο, να προσπαθούν να εμποδίσουν την εισβολή των χρυσαυγιτών στο σχολείο. Μεταξύ άλλων, δε, ακούγεται χαρακτηριστικά να τους αποκαλούν «δολοφόνους».

Υπενθυμίζεται ότι σχετική ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, αναφέροντας: «Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο. Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: