Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ

news321a
Ανωνύμου του Έλληνος

Παλαιόθεν έθιμο οι ετήσιοι απολογισμοί πάσης φύσεως γεγονότων. Γεμίζανε έτσι οι σελίδες των εφημερίδων τις μέρες των γιορτών Χριστουγέννων και νέου έτους, που και η ειδησεογραφία αργούσε. Την εποχή της εγχώριας ένδοξης δημοσιογραφίας (με το γάντι βαποράκια και με πρόσχημα, όχι όπως σήμερα, χωρίς φερετζέ) αποτελούσε τιμή μεγάλη όσο και αναγνώριση να μας καλέσει ο αρχισυντάκτης, να μας αναθέσει την συγγραφή της πολιτικής επισκόπησης προηγουμένου έτους. Παρελθόν κι αυτό, που ζέχνει νοσταλγία!
Κι όσοι επιμένουν να τιμούν το έθιμο δεν έχουν να που κάτι το σημαντικό. Μετά την εξάλειψη αντίπαλου δέους (του... τρισκατάρατου σοσιαλισμού, που την πληρώνει με πολύ αίμα ο κόσμος κι ακόμα δεν έχετε δει τίποτα!) πάσχουν τ’ ανθρώπινα από μνημειώδη έλλειψη... πρωτοτυπίας!
Και η χρονιά, που έσβησε χαρακτηρίζεται από «τρομοκρατία». 

Από προβοκάτσια διαρκείας της οποίας στυγερός ηθικός αυτουργός, εις τινας περιπτώσεις και κυνικός εκτελεστής είναι ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός με «alter ego» του, το Παγκόσμιο Κεφάλαιο. Είπαμε κι εκ των γεγονότων αβιάστως συνάγεται: Κοινοτυπία, αφόρητη μανιέρα, κακογουστιά, γελοία, επαναλαμβανόμενα σενάρια χειρότερα του ηλίθιου «καλού ελληνικού κινηματογράφου». Παραστάσεις, που σε όποιο του κόσμου θέατρο ανέβαιναν θα έτρωγαν γιούχα και ντομάτα. Έλα, όμως, που πρόκειται, δυστυχώς, κάθε χρόνο για χιλιάδες νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα, ποτάμια αίμα. Σαν τρελό φορτηγό – έλεγε παλιό σκυλάδικο. Ξέρανε πάλι οι Αρχές πολύ καλά τον τρελό φανατικό, που έπεσε με το φορτηγό στο αμέριμνο πλήθος στην Γερμανία, τον παρακολουθούσαν στενά, όπως δηλώνεται αρμοδίως, φυσικά κατόπιν εορτής πάντα.

Μέχρι τί... σώβρακο φορούσε γνώριζαν, τον είχαν συλλάβει και καταδικάσει, τον παίζανε γάτα με ποντίκι, αλλά όλως τυχαίως τον άφησαν να ταξιδεύει ελευθέρως σε όλο το Δ’ Γερμανικό Ράιχ, που Ευρωπαϊκή Ένωση αποκαλείται κατ’ ευφημισμό, διέπραξε την αιματηρή του προβοκάτσια (εγώ ο συνωμοσιολόγος δικαιούμαι εκ των ... συμφραζομένων να συμπεράνω ότι με τον τρόπο τους έκαναν τα στραβά μάτια, αν δεν τον καθοδήγησαν κιόλας). 

Ως... εκ θαύματος τους ξέφυγε τελευταία στιγμή, τον βρήκαν πάλι, όλως τυχαίως φαντάζομαι, τον άφησαν να συνεχίσει την τουρνέ και όταν έκριναν ότι τελείωσε η αποστολή του, τον σκότωσαν στην Ιταλία. Πώς αλλιώς ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός και το Παγκόσμιο Κεφάλαιο θα μετατρέψουν τις λεγόμενες δυτικές δημοκρατίες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με τους όχλους τους να τρέμουν τον ίσκιο τους μην τυχόν συναντήσουν... τρομοκράτες; Για φασιστικά πολιτεύματα πρόκειται με κοινοβουλευτική μπούργκα, που αφαιρείται πλέον όχι στο επίπεδο διαδικασιών -αυτές χρειάζονται ακόμα για το θεαθήναι- αλλά στην ουσιώδη λειτουργία των θεσμών και προπαντός των ελευθεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: