Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ



Την ευκαιρία από τα μαλλιά θέλουν να πιάσουν Τσίπρας και ΣΕΒ! Ας προσέξουν όμως  μην είναι περούκα


Επιχειρηματική αποστολή που θα πλαισιώσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στις 31/1 και 1/2 στο Βελιγράδι, για επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας, οργανώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΞ.

 Συγκεκριμένα, επιδιώκοντας να διευρύνουν τις συνεργασίες μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων των δύο χωρών και στον απόηχο δηλώσεων, πρόσφατα, από πλευράς του Βελιγραδίου ότι κακώς αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», σαν πρόπλασμα ίσως μιας τέτοιας διεύρυνσης, από το ΥΠΕΞ στάλθηκε σε Συνδέσμους, Ενώσεις και Επιμελητήρια ενημερωτικό όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται: 

«Στο πλαίσιο επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα στην Σερβία, Βελιγράδι, στις 31 Ιανουαρίου τ.έ., θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματική αποστολή και επιχειρηματικό συνέδριο στο Βελιγράδι, την προαναφερθείσα ημερομηνία, υπό τον κ. Πρωθυπουργό. Απώτερος στόχος της εν λόγω επίσκεψης - αποστολής είναι η διεύρυνση και εμβάθυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων, και ειδικότερα η ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στην Σερβία». Δίνουν, δε, και τους κλάδους που όπως υπολογίζουν επιφυλάσσουν και το περισσότερο «ψητό» από τη διμερή «συνεργασία»:

 «Οι προτεινόμενοι κλάδοι της οικονομίας που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και, δυνητικά, τις πλέον θετικές προοπτικές για ανάπτυξη δραστηριοτήτων και ενίσχυση συνεργασιών στην Σερβία, είναι οι κάτωθι: Τρόφιμα και Αγροδιατροφικά προϊόντα και υπηρεσίες. Δομικά υλικά - Κατασκευαστικός τομέας. Ενέργεια και ΑΠΕ. IT (σ.σ: τεχνολογίες πληροφορικής). Τομέας καινοτομίας (start-ups). Φαρμακευτικά προϊόντα - Τομέας Υγείας. Τουρισμός. Τραπεζικός τομέας». 

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό. Αξίζει να καταγραφεί ότι σε αντίστοιχο πλαίσιο το ΕΒΕΑ και ο ΣΕΒ, με την υποστήριξη του ΥΠΕΞ διοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή στο Τελ Aβίβ του Ισραήλ, στις 14-16/2, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο του Τελ Aβίβ «Federation of Israeli Chambers of Commerce» και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ. Οι κλάδοι που προγραμματίζεται να εκπροσωπηθούν είναι ο Κατασκευαστικός, τα Δομικά Υλικά και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 

Το πρόγραμμα της επιχειρηματικής αποστολής περιλαμβάνει επιχειρηματικό Φόρουμ, στο οποίο θα παρουσιαστούν οι επενδυτικές και εμπορικές «ευκαιρίες» στο Ισραήλ, καθώς και διμερείς συναντήσεις (Β2Β) ανάμεσα σε ελληνικές και ισραηλινές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: