Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΝΕΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ...

Αποτέλεσμα εικόνας για νεομετανάστευση ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΝΕΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ...


Τρία στα τέσσερα ελληνόπουλα είναι υποψήφια μετανάστευσης στην αλλοδαπή..


Τον δρόμο της μετανάστευσης στο εξωτερικό φαίνεται ότι επιλέγουν τρεις στους τέσσερις νέους ηλικίας 18-35 ετών, οι οποίοι δηλώνουν απογοητευμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα έπειτα από οχτώ χρόνια Μνημονίου.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία-σοκ, τα οποία αναδεικνύει η ετήσια έρευνα για τις δαπάνες και το εισόδημα των νοικοκυριών της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος για το 2016 που πραγματοποίησε η εταιρία Marc και καταγράφει την κατάρρευση της μεσαίας τάξης της χώρας.

Εκτός από την τάση φυγής εκτός συνόρων που καταγράφεται στο 67,7% της νέας γενιάς, το φαινόμενο της οικονομικής μετανάστευσης έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς το 9,7% των νοικοκυριών (ένα στα 10) δηλώνει ότι είχε τουλάχιστον ένα μέλος που μετανάστευσε στο εξωτερικό για να βρει εργασία. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερες από 400.000 οικογένειες. Ο αριθμός αυτός συγκλίνει με τα επίσημα στοιχεία των στατιστικών Αρχών, όπου υπάρχει η εκτίμηση της μετανάστευσης περισσότερων από 500.000 Ελλήνων πολιτών από την απαρχή της κρίσης (427.000 την περίοδο 2008-2013).

Τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας φανερώνουν την εφιαλτική πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική οικογένεια: Το 75% των Ελλήνων υπέστη μείωση εισοδήματος σε σχέση με το 2015 και το 35% των πολιτών ζει με εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ ετησίως. Την ίδια στιγμή ο φόβος κυριαρχεί σε ένα στα τέσσερα νοικοκυριά, καθώς βλέπει τον κίνδυνο να χάσει την περιουσία του λόγω χρεών, φορολογίας και οικονομικής αδυναμίας να αντεπεξέλθει.

Οι τέσσερις στους 10 από το πανελλαδικό δείγμα των 1.000 οικογενειών είναι αναγκασμένοι να ζουν με εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ σχεδόν οι μισές οικογένειες δηλώνουν ως κύρια πηγή εισοδήματος τη σύνταξη των ηλικιωμένων μελών τους. Την ίδια στιγμή ένα στα πέντε νοικοκυριά έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και για το 30% των νοικοκυριών έχει «κοκκινίσει» οι υποχρεώσεις τους στις τράπεζες. Τέλος, σχεδόν 1.100.000 νοικοκυριά έχουν στην οικογένεια τουλάχιστο ένα άτομο σε ανεργία, ενώ από το σύνολο των άνεργων μελών των νοικοκυριών, μόνο το 9,5% λαμβάνει επίδομα ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: