Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ω, ΝΑΙ !! ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!

Το ελληνικό διαβατήριο από τα «ισχυρότερα» στον κόσμο - Media
 Ω, ΝΑΙ !! ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!
Αυτό που δεν μας αποκαλύπτουν είναι ποιο το ποσοστό των Ελλήνων που ταξιδεύει ανα την υφήλιο!! Επειδή και οι Αμερικανοί διαθέτουν κατα το 18% διαβατήρια αλλά μόλις το 2 με 3% αυτών έχει περάσει τα σύνορά τους.. 
Μπορεί να λέμε πολλά για το πόσο αδύναμη ή απομονωμένη είναι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, φαίνεται ότι το διαβατήριο που γράφει στο εξώφυλλό του «Hellenic Republic» αποτελεί ισχυρό κλειδί για τους κατόχους του.
Συγκεκριμένα στην ετήσια έκθεση του Passport Index η Ελλάδα τοποθετείται στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς οι κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου μπορούν να ταξιδέψουν σε 153 χώρες χωρίς να απαιτείται έκδοση βίζας.
Η ετήσια έκθεση του Passport Index δείχνει τη δυναμική που έχουν τα διαβατήρια των χωρών με βάση το σε πόσες χώρες μπορούν να ταξιδέψουν οι κάτοχοί τους χωρίς να έχουν ανάγκη βίζα.
Τα στοιχεία που συγκεντρώνει σε ετήσια βάση το Passport Index προέρχονται τόσο από τις αρχές κάθε χώρας όσο και από έναν συγκεκριμένο δείκτη μέτρησης ασφάλειας.
Στην κορυφή της σχετικής λίστας για το 2016 βρίσκεται η Γερμανία, με τους Γερμανούς να μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 158 χώρες, στη 2η θέση είναι το σουηδικό διαβατήριο με 157 χώρες, στην 3η θέση ισοβαθμούν οι Φινλανδία, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Νότιος Κορέα, και Ηνωμένο Βασίλειο, στην 4η θέση βρίσκονται η Σιγκαπούρη, Δανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Μαλαισία, Νορβηγία, Ιαπωνία και ΗΠΑ ενώ στην 5η θέση είναι οι Αυστρία, Λουξεμβούργο και Πορτογαλία.
Στην έκτη είναι η Ελλάδα, ισοβαθμώντας με την Ιρλανδία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.
Στην τελευταία θέση της κατάταξης (95η) βρίσκεται το διαβατήριο του Αφγανιστάν, με τους Αφγανούς κατόχους να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε μόλις 24 χώρες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: