Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΩΝ !!

Διάλογοι – σοκ από το κύκλωμα εκβιαστών
 ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΩΝ !!


 Η Ελλάδα των μπράβων των νονών και των εμπόρων παραισθησιογόνων ουσιών.. Ανοχύρωτη πολιτεία ...


Οι διάλογοι και τα sms των απειλών απαγωγής, εξόντωσης και ανατινάξεων, ανάμεσα σε μέλη του κυκλώματος εκβιαστών και τα θύματά τους, είναι ενδεικτικά της δράσης του κυκλώματος εκβιαστών.
«Αν δεν δώσει τα λεφτά το λαμόγιο ο άντρας σου, θα απαγάγω την κόρη, θα τη δώσω στους Πακιστανούς και να δω πώς θα τη βρείτε μετά. Και τον άντρα σου, αν τον βρεις, δεν θα τον αναγνωρίζεις».


«Αν δεν πάτε μέχρι αύριο το απόγευμα τα λεφτά στο γραφείο του Π……, μετά θα αρχίσουν τα παρατράγουδα» είπε απειλητικά ο 49χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στο κύκλωμα που εκβίαζε μεσίτες, κατασκευαστές, αγοραστές ή πωλητές ακινήτων, προκειμένου να λάβει εκβιαστικά τη «μεσιτεία», σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Οι διάλογοι και τα sms των απειλών απαγωγής, εξόντωσης και ανατινάξεων, ανάμεσα σε μέλη του κυκλώματος εκβιαστών και τα θύματά τους, είναι ενδεικτικοί για το σκληρό τρόπο αναζήτησης της εκβιαστικής μεσιτείας από την αγοραπωλησία ακινήτων που δεν είχαν μεσολαβήσει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στις 2 Οκτωβρίου 2016, ο 49χρονος κατηγορούμενος, που είχε «προσληφθεί» από τον 46χρονο γιο του τραγουδιστή, Γιώργου Γερολυμάτου, επικοινωνεί με τη σύζυγο του κατασκευαστή ακινήτου προκειμένου να πείσει τον άντρα της να δώσει τα χρήματα που απαιτούσαν. Ο 49χρονος λειτουργούσε για λογαριασμό του 69χρονου φερόμενου αρχηγού, ενός μεσίτη, ο οποίος το 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος δήμου των δυτικών προαστίων και πεθερός του γιου του τραγουδιστή.

Το θύμα έδωσε 7.000 ευρώ στον 69χρονο μεσίτη, ενώ άλλες 4.000 ευρώ έδωσε ο αγοραστής του ακινήτου.

Στις 24 Οκτωβρίου, το ίδιο άτομο επικοινωνεί με τον κατασκευαστή άλλου ακινήτου και του λέει χαρακτηριστικά: «Θα πάθεις ό,τι έπαθε ο Γιάννης, ο συνάδελφός σου», εννοώντας τον προηγούμενο κατασκευαστή που υπέκυψε στις απειλές.

Στις 8 Νοεμβρίου επικοινωνεί με το γιο του κατασκευαστή για τον ίδιο λόγο: «Αποστόλης λέγομαι. Με ενημέρωσε ότι είχες την καλή πρόθεση να τακτοποιήσεις την οφειλή. Εγώ έχω αγοράσει το χρέος και είναι στα δικά μου χέρια. Έδωσα κάποια χρήματα και έχω τιμολόγια αγοράς του χρέους. Εάν μέχρι την Παρασκευή, 11-11-2016 και ώρα 20:00 δεν δώσεις 9.000 ευρώ στο γραφείο, θα υπάρχουν συνέπειες στον πατέρα σου».

Πατέρας και γιος δεν υποκύπτουν στις απειλές και τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου άγνωστοι ανατινάζουν το αυτοκίνητο του κατασκευαστή στο Περιστέρι.
Την επόμενη μέρα, ο γιος του τραγουδιστή επικοινωνεί με τον 49χρονο «πελάτη» του, στο γυμναστήριο που διατηρούσε, προκειμένου να συνεχίσει τις απειλές στον κατασκευαστή, με πιο έντονο και σκληρό τρόπο.

Ο «τηλεφωνητής» το κάνει λέγοντας στο θύμα: «Εάν δεν πας τα λεφτά μέχρι αύριο το βράδυ 20:00 εκεί που ξέρεις, θα πάρω 20:01 τηλέφωνο και μετά οι συνέπειες. Είδες τι έπαθες; Τώρα θα σου ρίξω βόμβα στο μπαλκόνι, είναι πιο εύκολη η πρόσβαση ή θα ρίξω δύο σφαίρες στα πόδια του Παντελή».


Στις 18 Νοεμβρίου, ο 49χρονος επικοινωνεί και με το γιο του κατασκευαστή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παντελάκο; Αν δεν πάει τα λεφτά ο πατέρας σου, δέκα χιλιάρικα, 20:00 ώρα στο γραφείο, θα σας τινάξω το σπίτι ή θα σας σπάσω τα γόνατα ή θα φας τρεις σφαίρες εσύ. Και πηγαίνει και μιλάει με τη μανικιουρίστα. Σας παρακολουθούμε δέκα μέρες».

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς, απειλές, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οπλοκατοχή και παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: