Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ!!


 Σαράντα θα στήσουν για να κρυφτεί η αλήθεια.. Πως οι πολιτικές είναι δύο. Ή με τον λαό ή με το κεφάλαιο.. Η με την ΕΟΚ των τραπεζιτών ή με την Ελλάδα των κατατρεγμένων..



Νέα σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πρόθεση των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Αννας Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργου Φλωρίδη να προχωρήσουν στη δημιουργία νέου κόμματος στον χώρο του λεγόμενου «κέντρου», ως μια ακόμα προσπάθεια διαμόρφωσης εναλλακτικών σχημάτων για το κεφάλαιο στο πλαίσιο των διεργασιών και της κινητικότητας στο αστικό πολιτικό σύστημα, που τροφοδοτούν οι «αβεβαιότητες» του κεφαλαίου.

Λέγεται μάλιστα ότι ετοιμάζονται πέντε τέτοιες εκδηλώσεις για το νέο φορέα. Η πρώτη στη Θεσσαλονίκη αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου, ενώ ακολουθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα και στα τέλη Γενάρη στην Αθήνα, καθώς και ότι οι τρεις τους θα απευθυνθούν κύρια στον Στ. Θεοδωράκη, εφόσον το Ποτάμι δείχνει να φυλλορροεί και ο ίδιος έχει δηλώσει έτοιμος «να θυσιάσει το κόμμα του αν δημιουργηθεί ένα πραγματικά νέο προοδευτικό κίνημα».

Τα παραπάνω, προφανώς, δεν βρίσκουν σύμφωνη την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Εκ μέρους της ο γραμματέας της ΚΠΕ του κόμματος, Στέφανος Ξεκαλάκης, δήλωσε στην εφημερίδα «Καρφί» ότι «η παράταξή μας έχει διαχρονικά πληρώσει τον κατακερματισμό των δυνάμεών της», και κάλεσε τα πρώην στελέχη που σκέφτονται να στήσουν νέο κόμμα, αν στόχος τους είναι η συγκρότηση μιας ισχυρής «Προοδευτικής Παράταξης», να καταθέσουν τις θέσεις τους και να κριθούν στο συνέδριο που μεθοδεύουν στο ΠΑΣΟΚ, ως «ορόσημο» για την «αναγέννηση» του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: