Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤ. ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Άνεργοι χωρίς επιδόματα
 Τους πετούν στο δρόμο σαν τα σκυλιά.. Δεν είναι οι εργαζόμενοι που δίνουν ζωή σε μια επιχείρηση με την υπεραξία τους, αλλά η επιχείρηση που τους κάνει τη …χάρη και τους δίνει δουλειά.


Μαύρες γιορτές και γκρίζα ζωή επιφύλαξαν εργοδότες, κυβέρνηση και τρόικα στους άνεργους. Καθώς οι απολύσεις συνεχίζονται μαζικά από τους πρώτους, ο αριθμός των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων ξεπέρασε τον Νοέμβριο το ένα εκατομμύριο – 1.066.416 έναντι 988.386 τον προηγούμενο μήνα. 

Την ίδια στιγμή, ο άνευ τσίπας Τσίπρας και σία φροντίζουν ώστε αφενός το επίδομα ανεργίας να ισοδυναμεί με ξεροκόμματο και, αφετέρου, να το παίρνουν όσο το δυνατόν λιγότεροι – έτσι, οι δικαιούχοι είναι μόλις 118.361, δηλαδή περίπου ο ένας στους δέκα (11,09%), ενώ ο αριθμός τους είναι μειωμένος σημαντικά σε σύγκριση τόσο με τον Οκτώβριο όσο και με τον Νοέμβριο του 2015, κατά 19,04% και 7,98% αντιστοίχως.

Όσο για τους τοκογλύφους δανειστές, απαιτούν περισσότερα προνόμια, επιδοτήσεις και μείωση φορολογίας για τις επιχειρήσεις, απελευθέρωση των απολύσεων και επιδότηση των θέσεων εργασίας, ώστε να γλιτώνουν και τις ασφαλιστικές εισφορές! Γι’ αυτούς, βλέπετε, δεν είναι οι εργαζόμενοι που δίνουν ζωή σε μια επιχείρηση με την υπεραξία τους, αλλά η επιχείρηση που τους κάνει τη …χάρη και τους δίνει δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: