Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

O αποχαιρετισμός του Αλέξη Τσίπρα στον Φιντέλ Κάστρο (Video) - Media Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ


Συνέδεσε τις μάχες του Κουβανικού λαού και του ηγέτη του κατά της καπιταλιστικής λέπρας που ωστόσο πιστά υπηρετεί..  Τι πίνεις και δεν μας δίνεις Αλέξη;


Με την προσφώνηση, «"hermanos y hermanas" (αδερφοί και αδερφές), γενναίε λαέ της Κούβας»  ξεκίνησε τον επικήδειό που εκφώνησε στις εκδηλώσεις μνήμης για τον ηγέτη της Κούβας. Κατά το πρώτο μέρος ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της Ιστορίας για το νησί της Κούβας. 


Ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτισε τον Φιντέλ Κάστρο με την φράση ορόσημο: Hasta la victoria siempre (Πάντα μέχρι τη νίκη) 
“Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων. Τον δικό σας Φιντέλ, τον δικό μας Φιντέλ, τον Φιντέλ που ανήκει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τον Φιντέλ που ανήκει στην ιστορία”, είπε ο κ.Τσίπρας αποκαλώντας τους Κουβανούς hermanos y hermanas, δηλαδή αδέρφια.



Ο λόγος του όμως είχε και μηνύματα για την Ευρώπη και την Ελλάδα, όπου η διαπραγμάτευση παραμένει μετέωρη με την απειλή νέων μέτρων να αιωρείται πάνω από τους πολίτες και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρίσκεται ούτως ή άλλως αντιμέτωπη με το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε.

Έχοντας πίσω το επιβλητικό μνημείο, ύψους 109 μέτρων, του εθνικού ήρωα της Κούβας, Χοσέ Μαρτί, και ανάμεσα στους άλλους ηγέτες από όλον τον κόσμο που βρέθηκαν εκεί για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «Κομαντάντε», ο κ. Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τον Φιντέλ Κάστρο και την Κούβα, αλλά και για την Ελλάδα και την Ευρώπη, για το δρόμο προς το σοσιαλισμό που μόνο ανθόσπαρτος δεν είναι, όπως σημείωσε.
Αμέσως μετά τον επικήδειο λόγο του, ο πρωθυπουργός είχε θερμό εναγκαλισμό με το σημερινό πρόεδρο της Κούβας και αδελφό του εκλιπόντος, κ. Ραούλ Κάστρο, επίσης είχε χειραψία με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας κ. Νικολάς Μαδούρο.


“Η Κούβα του Φιντέλ μας έμαθε και ότι ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν είναι ανθόσπαρτος.
Έχει δυσκολίες, έχει υποχωρήσεις, έχει σκαμπανεβάσματα”, είπε ο κ.Τσίπρας και απευθυνόμενος στο λαό της Κούβας σημείωσε:
“Μπορεί εμείς στην Ευρώπη να μη μπορούμε να φανταστούμε τις δυσκολίες που εσείς περάσατε, έχουμε όμως κι εμείς του δικούς μας δυνάστες. Την απάνθρωπη λογική των νόμων της αγοράς και του νεοφιλελευθερισμού.
Και δίνουμε και εμείς από τη μακρινή Ελλάδα, τον δικό μας αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια. Και σε αυτόν τον αγώνα, το παράδειγμα του Φιντέλ μας συντροφεύει και θα μας συντροφεύει πάντα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: