Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Στον δρόμο για τα Πολυτεχνεία της εποχής μας ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Κυριάκος Νασόπουλος, Παναγιώτης Ξοπλίδης


Χιλιάδες άνθρωποι, σε όλη τη χώρα, συμμετείχαν και φέτος δυναμικά στον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, o oποίος χαρακτηρίστηκε από την προκλητική διήμερη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μ. Ομπάμα στην Αθήνα (15-16/11). 


Το εξεγερτικό πνεύμα του Νοέμβρη παραμένει επίκαιρο, ίσως όσο ποτέ άλλοτε, και συνεχίζει να εμπνέει τους αγωνιστές για τα Πολυτεχνεία της νέας εποχής! «Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία – Εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές που γέμισαν τους δρόμους των πόλεων στις πορείες για το φετινό εορτασμό.


Ήδη, από το απόγευμα της Τρίτης, άκρως δυναμικό και αδιαπραγμάτευτο ήταν το «Όχι» του κινήματος, με προεξέχουσα τη νεολαία, στην αυταρχική και αντιδημοκρατική απαγόρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι «έσπασαν» στην πράξη την κυβερνητική απαγόρευση διαδηλώνοντας μαζικά και μαχητικά ενάντια στην επίσκεψη του επίσημου εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Η στάση της κυβέρνησης ενάντια στις δυνάμεις του κινήματος ήταν τόσο προκλητική, που έφτασε στο σημείο να στείλει αστυνομικά όργανα, το απόγευμα της Δευτέρας 14/11, να θυροκολλήσουν την απόφαση για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στην είσοδο των κεντρικών γραφείων του ΝΑΡ στο κέντρο της Αθήνας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων οργανώσεων.


Βεβαίως έλαβε την απάντηση που της άρμοζε από το κίνημα με την διαδήλωση της Τρίτης, όπου η απαράδεκτη απαγόρευση έσπασε στην πράξη από τη μαχητική στάση χιλιάδων ανθρώπων που διαδήλωσαν ενάντια στο «αποφασίζουμε και απαγορεύουμε» της αντιλαϊκής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς και στις πορείες της Πέμπτης, αλλά και συνολικά σε όλη την διάρκεια του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου σε όλες τις πόλεις, όπου κυριάρχησαν τα πανό και τα συνθήματα ενάντια στην πρώτη «αριστερή» κυβέρνηση.

Γιατί, όπως σημειώνει και στην ανακοίνωσή του το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έρχεται για ακόμα μία φορά να μας θυμίσει πως ο μόνος δρόμος επιβολής κατακτήσεων είναι αυτός του οργανωμένου, εξεγερμένου λαού! Αν θέλουμε ψωμί και δουλειά, πρέπει να ανατρέψουμε τα παλιά και νέα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, να βγούμε έξω από το σφαγείο του Ευρώ και της ΕΕ, να διαγράψουμε το τοκογλυφικό δημόσιο χρέος! Αν θέλουμε να σωθεί το σπίτι μας από τους πλειστηριασμούς, πρέπει να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να διαγραφούν τα χρέη των φτωχών και των ανέργων! Για να ζήσουμε, πρέπει να τους ανατρέψουμε, όπως και τότε…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: