Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΤΟΜΨΕΝ : ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΜΗ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Τόμσεν: Να φύγει εντελώς το ΔΝΤ από την Ελλάδα - «Μη επιδιορθώσιμη» η κατάσταση στην ελληνική οικονομία - Media
 ΤΟΜΨΕΝ : ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΜΗ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Προηγουμένως όμως να πάρουμε ονόματα και διευθύνσεις των πρωταιτίων της καταστροφης και μετά ψάξτε αλλού για θύματα..




Ανοικτά υπέρ της συνολικής εξόδου του ΔΝΤ από την Ελλάδα τάσσεται ο σκληρός επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Πόουλ Τόμσεν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου στο euro2day.

Υποστηρίζει δε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, καθώς η ελληνική οικονομία θεωρείται «μη επιδιορθώσιμη» (beyond repair), αλλά και βαθύτατα πολιτικό, καθώς έτσι όπως εξελίσσεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να το «σώσει».

Κατά τον κ. Τόμσεν, το Ταμείο δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στις διαθέσεις της ΕΕ να κρατήσει την υπόθεση ως έχει και το ΔΝΤ ως τεχνικό σύμβουλο, και να συζητήσει το θέμα του χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές, γιατί -κατ’ αυτόν- ούτε τότε η ΕΕ θα μπορέσει να καταλήξει σε μια ριζοσπαστική απόφαση για τη βιωσιμότητά του, που μέχρι τότε θα έχει εκτροχιαστεί.


«Αν αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν μέχρι το 2017, θα μπει το ταμείο σε πρόγραμμα δανειοδότησης για ένα και μόνο έτος; Δεν έχει νόημα», αναρωτήθηκε αξιωματούχος του Ταμείου.
Και ενώ η ομάδα Τόμσεν θέλει ξεκάθαρη έξοδο, η λεγόμενη «πολιτική ομάδα» σπρώχνει για μετατόπιση της συζήτησης για ένα έτος, με την προϋπόθεση όμως ότι το ΔΝΤ θα λέει ανοικτά την άποψή του και τη θέση του όπως έκανε χθες άλλωστε η κ. Λαγκάρντ.
Με την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, πάντως, να είναι σε πλήρη εξέλιξη, κανείς στον Λευκό Οίκο δεν είναι διατεθειμένος να κληρονομήσει το ελληνικό πρόβλημα μόλις εκλεγεί.

Εντολή Γιούνκερ για αμφισβήτηση των στοιχείων του ΔΝΤ


Και ενώ οι εσωτερικές διαμάχες του ΔΝΤ κορυφώνονται, το Euro2day.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έδωσε εντολή στους κ.κ. Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί -που βρίσκονται στην Ουάσινγκτον- να κρατήσουν θετική γραμμή υπέρ της Ελλάδος, αλλά και τη γραμμή ότι για την Ευρώπη αποφασίζει η Eurostat και όχι το «απαισιόδοξο» ΔΝΤ. Μια γραμμή που κράτησε και τον περασμένο Απρίλιο και είχε ως αποτέλεσμα να περάσει η ευρωπαϊκή γραμμή και να αναγκαστεί η κ. Λαγκάρντ να δώσει παράταση μέχρι τον Οκτώβριο. Δηλαδή μέχρι τώρα.

Παρ' όλα αυτά, σκληρή γραμμή από όλους

Παρά τις συνεχιζόμενες διαφορές μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ για την αποσαφήνιση των μέτρων για το χρέος και τον εκνευρισμό της ΕΚΤ που επίσης πιέζει για άμεση λύση, υπάρχει ενιαία γραμμή από όλους τους δανειστές για σκληρή στάση και πίεση προς την ελληνική πλευρά να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα.
Ανεπίσημα, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο το Νοέμβριο, όταν θα εξεταστεί η πορεία του προϋπολογισμού, να ζητηθούν επιπλέον μέτρα για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν αποκλίσεις.
Όσο για τη δόση, η Κομισιόν δεν φαίνεται να έχει «ξεχάσει» τη δυνατότητα να σπάσει σε δύο υποδόσεις, εάν η χώρα μας δεν πληροί τα κριτήρια του Eurogroup τη Δευτέρα (1,1 δισ. σχετίζεται με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και 1,7 δισ. για τα ληξιπρόθεσμα, εφόσον έχουν απορροφηθεί τα ποσά που ήδη διατέθηκαν).

Δεν υπάρχουν σχόλια: