Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΒΟΥΛΗ : ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΕΛ ΠΑΣΟ ΜΕ ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ..

«Μετωπική» Μητσοτάκη με Τσίπρα: Δεν αξίζει στη χώρα να είστε πρωθυπουργός της - Media
 ΒΟΥΛΗ : ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΕΛ ΠΑΣΟ ΜΕ ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ..


 Μητσοτάκης : Δεν αξίζει στη χώρα να είστε πρωθυπουργός της


 Κοίτα ποιος μιλάει και μάλιστα σε επίπεδο προσωπικό ωσάν ο εξευτελισμός των Ελλήνων να είναι θέμα πολιτικού πολιτισμού και διπλωματικής συμπεριφοράς και όχι συνταγματικών κανόνων που καταπατήθηκαν !! 

Θέατρο και μάλιστα από πολιτικά μπουλούκια όπως έγραφε ο Ευγένιος το πρωί..
Σε προσωπικό επίπεδο κινήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν αξίζει στην χώρα μας να είσαστε εσείς ο πρωθυπουργός της».


Ο κ. Μητσοτάκης άρχισε την ομιλία του με ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι «η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο» και συνέχισε λέγοντας ότι «κινδυνεύει από αυτούς που στο όνομα της δήθεν ρήξης με το παλιό αναπαράγει τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης και παραβιάζουν το κράτος δικαίου, και αντί να ενώνουν τους πολίτες διχάζουν την κοινωνία σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους».


Αφού του καταλόγισε ότι διέλυσε την οικονομία, εξακολουθώντας να απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «ανεβήκατε σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και πέφτετε σε ένα παραλήρημα λασπολογίας».


«Κύριε Τσίπρα έχετε ήδη αποτύχει έχετε ήδη ηττηθεί, γι’ αυτό αντιδράτε έτσι, στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας τον Πρωθυπουργό αδίστακτο λαϊκιστή, που εξαπάτησε τον λαό για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. 


Στο σημείο αυτό επανέλαβε πως η κυβέρνηση πρέπει να φύγει «μία ώρα αρχύτερα για να επανέλθει η κανονικότητα και όχι μόνο για να απαλλαγεί η χώρα από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».


«Η προσωπική σας αποτυχία δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της Ελλάδας» συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., και κλιμακώνοντας την επίθεσή του, συμπλήρωσε: «Ήσασταν από την πρώτη στιγμή σαρξ εκ της σαρκός του μιντιακού λαϊκισμού που με ευθύνη των Μέσων Ενημέρωσης κυριάρχησε στη χώρα μας».


Σηκώνοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το συντομότερο ανέκδοτο είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Πάνω σ' αυτό στηρίξατε την επιχειρηματολογία σας. Κάποιοι σας πίστεψαν, ίσως όχι αδικαιολόγητα, αλλά δεν είδαν ότι είσαστε σαρξ εκ της σαρκός του μιντιακού λαϊκισμού


Διερωτήθηκε, δε, με δηκτικό ύφος: «Τα ίδια μέσα που χαρακτηρίζετε “πειρατικά” δεν σας έδωσαν βήμα; Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μια γάτα; Ποιους κοροϊδεύετε; Είπατε για τον κ. Κοντομηνά. Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι δουλεύει; Γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά προεκλογικά; Σταματήστε να κοροϊδεύετε» και τόνισε ότι «τα αποκαΐδια του πιο σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος ήρθαν σε εσάς. Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε σας τον θετό τους πατέρα. Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον δικό του εργοδότη. Κοσκωτάς-Τσίπρας ένας Μαντζουράνης δρόμος».


Για το διαγωνισμό για τις άδειες

Όσον αφορά στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο ευρωβουλευτής σας ο κ. Κούλογλου το είπε “ασφαλώς η κυβέρνηση θέλει κάποια δικά της ΜΜΕ”. Η υπόθεση του διαγωνισμού -φιάσκο για τις άδειες θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής».


Υπενθύμισε, δε, ότι «στην πρώτη μας συνάντηση στο Μαξίμου σας πρότεινα μια πολύ απλή λύση: επαναφέρετε αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα είμαι μαζί σας στον αγώνα κατά της διαπλοκής. Αν τότε με ακούγατε... Δεν τα θέλατε όμως αυτά. Δεν θέλατε το ΕΣΡ να έχει κανένα λόγο για να ανακατέψετε την τράπουλα όπως σας βολεύει. Δημιουργήσατε ένα τεχνητό ολιγοπώλιο».


Προσέθεσε, δε, ότι «παρότι όλοι βούιζαν για την αντισυνταγματικότητα του διαγωνισμού, εσείς σπεύσατε να τον επικυρώσετε, χωρίς να περιμένετε την απόφαση του ΣτΕ. Μια απόφαση την οποία σπεύσατε να προεξοφλήσετε παρεμβαίνοντας ευθέως στην λειτουργία της Δικαιοσύνης. Φαίνεται ότι είχατε επιλέξει εκ προοιμίου τον δικό σας καναλάρχη. Είναι εκείνος που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ. Παππά από τις πρώτες σειρές σε εκδήλωση -τί άλλο;- για την διαπλοκή».


Έθεσε, δε, σειρά ερωτημάτων σχετικά με το διαγωνισμό:


• «Γιατί το πρωτόκολλο έμεινε ανοικτό μέχρι να καταθέσει ο κ. Καλογρίτσας την προσφορά του;


• Τι ακριβώς έλεγχος έγινε; Ποιος ήλεγξε τα βοσκοτόπια;


• Γιατί η Grand Thorton δεν επικύρωσε ποτέ τον έλεγχο πόθεν έσχες;


• Γιατί ο υπουργός-καναλάρχης αισθανόταν την ανάγκη να υπερασπιστεί τον αγαπημένο του καναλάρχη; Μέχρι και τον κτηματομεσίτη Ιθάκης έκανε για να αποδείξει την αξία των εκτάσεων


• Ποια η σχέση του κ. Καλογρίτσα με την τράπεζα Αττικής;


• Ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα;


• Πώς ακριβώς “έσπασαν” μεγάλα έργα κ. Σπίρτζη και κατέληξαν στον κ. Καλογρίτσα;


• Ποιες οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με την τράπεζα Αττικής; Βλέπετε που όλα συνδέονται; Μήπως ο κ. Σπίρτζης είχε τον πραγματικό έλεγχο της τράπεζας που θέλετε να κάνετε παραμάζαγό σας;


• Ο πρώτος επιλαχών είχε δηλώσει δημόσια ότι ήταν “λαγός” και έχει καταθέσει μηδενικές προσφορές στο διαγωνισμό;».


Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «επιχειρήσατε να στήσετε ένα βολικό νέο τρίγωνο διαπλοκής. Να χρηματοδοτήσετε το νέο SYRIZA-Channel με λεφτά από την Τράπεζα Αττικής, την SYRIZA-Bank. Η αντιπολίτευση ακύρωσε τα σχέδιά σας. Και έχετε το θράσος. Θα έπρεπε να ντρέπεστε! Ντροπή σας», καλώντας τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί ότι «θα προσκομίσετε στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας τα πόθεν έσχες των υποψηφίων. Αν δεν το κάνετε θα είναι απόδειξη ενοχής», ενώ εξαπέλυσε και δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.


Δώδεκα προτάσεις κατά της διαφθοράς

Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε προτάσεις για την για την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς. «Η χώρα χρειάζεται», υπογράμμισε, «περισσότερο παρά ποτέ μια συνεκτική στρατηγική για την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς». Και πρόσθεσε: «Μια τέτοια στρατηγική πρέπει να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:


• Πρώτον, ενίσχυση και υποστήριξη του έργου των δικαστικών λειτουργών στη μάχη κατά της διαφθοράς με την ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων, εργαλείων και υποστηρικτικών δομών για την αποτελεσματική δίωξη των υποθέσεων απάτης και διαφθοράς. Η φάση της προδικασίας όπου κτίζονται οι υποθέσεις και συλλέγεται το αποδεικτικό υλικό είναι ιδιαίτερα σημαντική για να μπορέσουν οι άξιοι δικαστικοί λειτουργοί να κάνουν τη δουλειά τους.


• Δεύτερον, δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού Συστήματος Εσωτερικού και Εξωτερικού Ελέγχου με βάση τα διεθνή πρότυπα και πρακτικές, με ενίσχυση της συνεργασίας και άρση των επικαλύψεων.


• Τρίτον, διασύνδεση της αποστολής και της δράσης των δημοσίων οργανισμών με συγκεκριμένους στόχους για την ενίσχυση της διαφάνειας και της ακεραιότητας.


• Τέταρτο, απλοποίηση διοικητικών διαδικασιών με τη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να περιορίζεται η φυσική επαφή πολιτών και επιχειρήσεων με κρατικούς λειτουργούς.


• Πέμπτο, συνεχής αξιολόγηση της προσήλωσης των δημοσίων στελεχών στις ηθικές αξίες τόσο κατά την πρόσληψη όσο και κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.


• Έκτο, διασφάλιση της αμεροληψίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας απόδοσης πειθαρχικών ευθυνών για τους λειτουργούς και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, που εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης και διαφθοράς.


• Έβδομο, θωράκιση και πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες και οικονομικών συμφερόντων, με επικέντρωση σε κατηγορίες υπόχρεων υψηλού κινδύνου.


• Όγδοο, δημιουργία αποτελεσματικών εργαλείων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φαινομένων σύγκρουσης συμφερόντων κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας.


• Ένατο, βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και των τεχνικών για τον έλεγχο της διαφανούς χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων βάσει των επιτυχημένων διεθνών πρακτικών.


• Δέκατο, δημιουργία ευνοϊκού πλαισίου για τις εταιρίες που επιλέγουν να μην συμμετέχουν σε σχήματα απάτης και διαφθοράς και δίνουν στοιχεία στις Αρχές για τέτοιες υποθέσεις.


• Ενδέκατο, ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με τον ιδιωτικό τομέα, επαγγελματικές οργανώσεις κλπ για την ανάδειξη του αρνητικού αντίκτυπου της διαφθοράς για τις ζωές όλων μας, την Υγεία, την Παιδεία, την υγιή επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων, την ανάπτυξη και την δίκαιη κατανομή των επιπτώσεων της κρίσης.


• Δωδέκατο, ενδυνάμωση και ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο μέτωπο κατά της διαφθοράς και στην απαίτηση για διαφάνεια και λογοδοσία στην άσκηση δημόσιας εξουσίας».


Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο να αντιμετωπίσει τη διαπλοκή, αντίθετα χτίζει τη δική της διαπλοκή. Η χώρα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική και κοινωνική κρίση μία κρίση Δημοκρατίας. Η εκτροπή που μεθοδεύετε θα πέσει στο κενό μαζί με την κυβέρνησή σας. Προκηρύξτε εκλογές αν τολμάτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: