Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ISIS

Τελεσίγραφο ΗΠΑ προς Ρωσία: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι - Media
 ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ISIS
 
 
 
 Σταματήστε τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι !! Δηλαδή αφήστε ήσυχους τους Τζιχαντιστές να αποκεφαλίζουν τους λαούς..
 
Oριστικό τέλος στη συνεργασία της με τη Μόσχα προκειμένου να επιτευχθεί οριστική εκεχειρία στη Συρία απείλησε ότι βάλει η Ουάσινγκτον, μετά τις νέες αιματηρές επιθέσεις και βομβαρδισμούς στο Χαλέπι από κυβερνητικά στρατεύματα του Μπασάρ αλ Άσαντ.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρμπι, ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να «παγώσουν» τη διμερή προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός στη Συρία, αν η Μόσχα δεν προχωρήσει άμεσα στη λήξη της επίθεσης στο Χαλέπι.
 
Ο Τζον Κέρμπι προσέθεσε ότι ο Κέρι «ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θεωρούν τη Ρωσία υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης εμπρηστικών και διατρητικών βομβών σε αστικό περιβάλλον, μια δραματική κλιμάκωση που θέτει άμαχους σε κίνδυνο.
 
Την ίδια στιγμή, ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν περιέγραψε την κατάσταση στο Χαλέπι ως «σφαγείο»: «Όσοι χρησιμοποιούν ακόμα πιο καταστροφικά όπλα ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν -ξέρουν ότι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου», είπε προσθέτοντας ότι «εσκεμμένες επιθέσεις σε νοσοκομεία είναι εγκλήματα πολέμου. Η άρνηση πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».
 
Από τη νέα κλιμάκωση των επιθέσεων των δυνάμεων του Άσαντ στο Χαλέπι έχουν ως τώρα σκοτωθεί περισσότερα από 200 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: