Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝ ΟΧΙ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ


 Νεκροταφεία προδοτών ώστε και πεθαμένους να τους καταριούνται με την δύση να απορεί.. Γιατί; Στην απορημένη Γαλλία ούτε τη δημοσίευση της φωτογραφίας του Πετέν δεν επιτρέπουν.. Στη μόνη χώρα που οι δωσίλογοι νομιμοποιήθηκαν ηθικά κοινωνικά και πολιτικά, ήταν η Ελλάς και οι απόγονοί τους κρατουν ακόμη τα κλειδιά της εξουσίας..


Είναι αυτής της έντασης το μίσος κατά των πραξικοπηματιών στη Τουρκία που έχει υποβαθμιστεί έως εξαφανιστεί κάθε έννοια ελέους ακόμη και προς τους νεκρούς πραξικοπηματίες που τους θάβουν όχι όπως ορίζει το Κοράνι, αλλά σε τάφους δίχως όνομα σε «νεκροταφείο προδοτών». 



Την αρχή έκανε ο Δήμαρχος της πόλης Ορντού στη Μαύρη θάλασσα, ο οποίος απαγόρευσε να ταφούν στην πόλη του, όσοι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα. Την ιδέα υιοθέτησε και ο Δήμαρχος της Πόλης, Καντίρ Τομπάς, ο οποίος επειδή δεν μπορούσε να απαγορεύσει την ταφή, σκέφτηκε κάτι άλλο. 

 Φωτό: Anadolu 

Έδωσε ένα χώρο στις ανατολικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολής, πίσω από ένα εργοτάξιο που κατασκευάζει σπίτια για σκυλιά, προκειμένου να ταφούν εκεί οι νεκροί. Ειδικά συνεργεία του δήμου, οριοθέτησαν ένα ξερό χωράφι, δίχως ένα δέντρο και στην είσοδο του έγραψαν με λευκή μπογιά σε μια πινακίδα: «Νεκροταφείο Προδοτών». 


 Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και υπό τον φόβο αντιποίνων μια οικογένεια αναγκάστηκε να θάψει τον συγγενή της στην πίσω αυλή του σπιτιού της. Ο Δήμαρχος της πόλης μάλιστα σε ένα μήνυμα μίσους λέει στη Χουριέτ: «Εγώ έδωσα εντολή να βρεθεί ένας χώρος ταφής τον οποίο θα τον ονομάσουμε Νεκροταφείο Προδοτών. Έτσι οι περαστικοί θα καταριούνται τα κόκαλά τους που θα βρίσκονται εκεί. Έτσι δεν θα μπορούν να ησυχάσουν ούτε στον τάφο τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια: