Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΗ ΜΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΤΕ


Ο Καλός και ο Κακός μπάτσος: Η κυβέρνηση επεμβαίνει με τους ενστόλους και η κομματική νομεγκλατούρα επεμβαίνει με ανακοινώσεις συμμαζέματος..των ασυμάζευτων..


Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη. «Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς», είναι η δήλωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Πρόκειται για μια δήλωση μνημειώδους μωρίας, ασέβειας απέναντι στην ιδιωτική όπως και στη δημόσια περιουσία που όλοι πληρώνουμε, αλλά και καταδίκης των νέων της χώρας να ζουν σε πανεπιστήμια βουστάσια, όπως φάνηκε πρόσφατα, επειδή έτσι το αποφάσισαν ένα τσούρμο ευρω…καλόπαιδα που εκμεταλλεύτηκαν την ανομία που ανέχεται η κυβέρνηση, όταν δεν την εκτρέφουν. Τα ίδια και με τις καταλήψεις που τις έχει στο DNA της.

Είναι να απορεί κανείς ποιοι υπολογισμοί δεν επιτρέπουν στο Μέγαρο Μαξίμου που υποτίθεται μετά από τόσον καιρό στην εξουσία κατάλαβε πέντε πράγματα ότι δεν δουλεύουν όπως στον «κινηματικό κόσμο» που ζούσαν, αφού εν μέσω καλών προθέσεων και ολίγης από ιδεολογία, δεν αντιλαμβανόντουσαν κάποια που άλλοι τα θεωρούν στοιχειώδη Και ας μην παίζουν το παιχνίδι του καλού και του κακού, με την κυβέρνηση να επεμβαίνει και το κόμμα σε διατεταγμένη να προσπαθεί να τα συμμαζέψει…


Ελπίζουμε η σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, να μην οφείλεται στους συνήθεις στην Ελλάδα μικροκομματικούς υπολογισμούς… για να μη χάσουμε οριστικά αυτούς που μας ψήφιζαν τόσα χρόνια και τώρα που κυβερνήσαμε και αντιληφθήκαμε πως καλές οι θεωρίες, αλλά η πράξη είναι αλλιώς και η μη έχουσα σχέση με τη διεθνή πραγματικότητα θεώρηση, ότι η οικονομία αποτελεί υπό-παράγωγο της πολιτικής, την οποία γκρινιάζουμε αλλά υπηρετούμε, δεν θα πρέπει να μας απομακρύνουν από την παραδοσιακή μας βάση.

Έως ότου τουλάχιστον την αντικαταστήσουμε για να εξασφαλίσουμε πολιτική επιβίωση, άρα καλή δουλίτσα για τα χρόνια που έρχονται. Τι να τους πει κανείς; Εμείς ένα μεγάλο ειρωνικό «εύγε» και μια προειδοποίηση, ότι από το φθινόπωρο που έρχεται, αυτά που αντιληφθούν περαιτέρω από την πραγματικότητα, θα τους αφήσουν με ανοιχτά τα στόματα. Θα είναι εκεί όμως το γραφείο Τύπου να βγάζει τέτοιες φαιδρές ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ


«Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη.
«Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς» σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη


Προηγουμένως αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη για αντίποινα στην επιχείρηση-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας.
Οι αντιεξουσιαστές στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως κατέλαβαν τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ως απάντηση στο πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων-μεταναστών.

Η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών


«Ως άμεση απάντηση στα πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων - μεταναστών, καταλάβαμε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας, ζητώντας ταυτόχρονα την αμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12.00, καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Σύντροφοι και συντρόφισσες ενάντια στις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης προσφύγων - μεταναστών στη Θεσσαλονίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: