Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Brexit: Ξεπέρασαν τα 4 εκατ. οι υπογραφές για νέο δημοψήφισμα - Media
 Το City δείχνει τα δόντια του.. αλλά μάλλον φοράει μασέλες..



Περισσότερες από 4 εκατομμύρια υπογραφές έχουν ήδη συγκεντρωθεί για ένα δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.


Το αίτημα που ξεκίνησε από τον William Oliver Healey, αναφέρει ότι «εμείς που υπογράφουμε το αίτημα ζητάμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τον κανόνα που αναφέρει ότι εάν το ποσοστό της παραμονής ή της αποχώρησης είναι μικρότερο από το 60% και η συμμετοχή είναι κάτω από το 75% θα πρέπει να διεξαχθεί ένα νέο δημοψήφισμα».

Ο αριθμός των τεσσάρων εκατομμυρίων υπογραφών αποτελεί ρεκόρ που ξεπερνάει κάθε ανάλογο αίτημα για δημοψήφισμα. Από το σύνολο των υπογραφών έχουν ήδη αφαιρεθεί 77.000 μετά από την επίθεση που δέχθηκε η σελίδα και προστέθηκαν αυτές οι υπογραφές.

Για να εξεταστεί από την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή ένα αίτημα για δημοψήφισμα και να σταλεί στη βουλή για συζήτηση και απόφαση πρέπει να ξεπερνάει τις 100.000 υπογραφές.

Οι υποστηριχτές του Bremain εκτός από την επανάληψη του δημοψηφίσματος έχουν δηλώσει -τουλάχιστον 50.000 μέχρι αυτή τη στιγμή- ότι θα συμμετάσχουν στην διαδήλωση υπέρ της παραμονής στην πλατεία Trafalgar στις 28 Ιουνίου.

Πηγή: Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια: