Γιατί πότε ήταν διαφορετικό; Α, ναι, τότε που η σκιά της εξάπλωσης του κομμουνισμού άνοιγε τα χρηματοκιβώτια των Δαναών, για να έρθει ο καιρός που τα παίρνουν στεγνά όλα πίσω..
Καταπέλτης κατά της πολιτικής που ακολούθησε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της κρίσης σε όλη την Ευρώπη αλλά κυρίως στην Ελλάδα είναι ο πρώην σύμβουλος του Μπαρόζο Φιλίπ Λεγκρέν.
«Αντί να επαναδιαπραγματευτούν μεγάλο μέρος του χρέους, η Κομισιόν, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ προχώρησαν σε δύο προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας ύψους περισσοτέρων των 200 δισεκατομμυρίων ευρών, που άφησαν την οικονομία της χώρας κατεστραμμένη και εξίσου χρεωμένη» ομολογεί ο Φιλίπ Λεγκρέν. Με το βιβλίο του ο Λεγκρέν επισημαίνει ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευθύνονται για την ανεργία- ρεκόρ και τα χαμηλά ποσοστά ανάπτυξης της ΕΕ.
«Μια κρίση που θα μπορούσε να είναι μια ενωτική δύναμη -η Ευρώπη να δρα συνολικά για να αντιμετωπίσει τις υπερδύναμες, δυσλειτουργικές διακρατικές τράπεζες- έγινε αντίθετα διχαστική βάζοντας τους πιστωτές αντιμέτωπους με τους οφειλέτες» σχολιάζει ο Λεγκρέν στο βιβλίο του. Αν και ο Λεγκρέν παραδέχεται ότι η Ελλάδα αντιμετώπιζε κυρίως μια κρίση χρέους και όχι μια τραπεζική κρίση, επισημαίνει ότι η λύση που επέλεξε η Ευρώπη ήταν λανθασμένη. «Η ΕΕ θα επιβιώσει, αλλά πιστεύω ότι η ευρωζώνη ενδέχεται τελικά να διαλυθεί»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου