Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΚΟΜΠΑΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΦΑΓΗ

το δίδυμο της καταστροφής

 Διαλύουν τη κοινωνία καθιστώντας επαίτη την μεσαία τάξη και ακολούθως της υπόσχονται ..σταθερότητα στη νέα της θέση..



Να συνδέσει την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας με τη λαϊκή ευημερία επιχείρησε εκ νέου χτες ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε διημερίδα για την Υγεία. Προσπαθώντας να εξαγοράσει την ανοχή του λαού με τις γνωστές αυταπάτες ότι του αναλογεί τάχα μέρισμα της ανάπτυξης χάριν της οποίας τα δικαιώματά του τσακίζονται, υποστήριξε ότι «κάθε βήμα προς τα εμπρός για την ελληνική οικονομία, είτε αυτό αφορά στην αναγκαία ελάφρυνση του χρέους είτε αφορά σε θετικά αποτελέσματα που θα έχουμε σε σχέση με την απόδοση της οικονομίας, κάθε θετικό βήμα θα μετασχηματίζεται σε συγκεκριμένες πολιτικές για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και τη στήριξη των πιο αδύναμων»! 

Στην πραγματικότητα, βέβαια, το γεγονός ότι τα πρόσφατα «πανηγύρια» της κυβέρνησης για την «υπεραπόδοση» της οικονομίας σε ό,τι αφορά τα ματωμένα «πρωτογενή πλεονάσματα» συνοδεύτηκαν από την ψήφιση του νέου βάρβαρου ασφαλιστικού - φορολογικού νομοσχεδίου, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι τα «θετικά αποτελέσματα» του κεφαλαίου έχουν ως προϋπόθεση το διαρκές τσάκισμα του λαού...

Αναφερόμενος στο θέμα του κρατικού χρέους, ο Αλ. Τσίπρας όχι μόνο έκρυψε ότι η όποια «διευθέτησή» του θα συνοδευτεί από νέα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Οπως ισχυρίστηκε, «η ελάφρυνση του χρέους είναι αναγκαία και μπορεί να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο κλίμα στην ελληνική οικονομία. Να δώσει μια βαθιά ανάσα στα δημοσιονομικά της χώρας και ένα σήμα ότι φύγαμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο και περνάμε σε έναν ενάρετο κύκλο όπου αυτό το οποίο θα μας απασχολεί δεν θα είναι πια περικοπές αλλά θα είναι το πώς θα παράξουμε πλούτο και το πώς θα τον κατανείμουμε με δικαιοσύνη για να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους».

Εξωραΐζοντας πλήρως το περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής, παρουσίασε σαν «μεγάλη τομή» την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, η οποία αποδεικνύει, όπως είπε, «ότι η πολιτική δεν είναι απλώς διαχείριση κρίσης, δεν είναι απλώς διαχείριση της μιζέριας, αλλά και σχέδιο για την αλλαγή της ζωής μας»!
Επιστρατεύουν και τα περί «επώδυνου συμβιβασμού»

Στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας, να αναστρέψουν το κλίμα με αυταπάτες και κοροϊδίες, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, δήλωσε χτες (ρ/σ ALPHA) αναφερόμενη στο νόμο - λαιμητόμο ότι «θα αποδειχθεί και σε βάθος χρόνου και θα την βιώσουν και οι συμπολίτες μας, ότι είναι μια δίκαιη μεταρρύθμιση» (...) «ώστε να μην επιβαρυνθούν άλλο αυτοί που σήκωσαν τα τελευταία 5 χρόνια τις δυσκολίες, δηλαδή τα χαμηλά και μεσαία στρώματα». Επαναλαμβάνουν με θράσος, δηλαδή, τα κυβερνητικά στελέχη τα περί «δίκαιης μεταρρύθμισης», όταν ο νόμος - λαιμητόμος όχι μόνο ήρθε να μονιμοποιήσει όλα τα προηγούμενα χτυπήματα στο Ασφαλιστικό και το χαράτσωμα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, αλλά και να προσθέσει νέα...

Καθώς, βέβαια, παρά τις αλχημείες και την προπαγάνδα της κυβέρνησης ο αντιλαϊκός χαρακτήρας των μέτρων δεν μπορεί να «κουκουλωθεί», καταφεύγουν και στην επίσης γνωστή ρητορική του «επώδυνου αλλά αναγκαίου συμβιβασμού», προκειμένου να έρθουν «καλύτερες μέρες»: «Σήμερα υπάρχει ένα κρίσιμο Eurogroup που βάζει για πρώτη φορά επίσημα στην ατζέντα το ζήτημα του χρέους», δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς.«Είναι ακόμα ένας σταθμός στην κρίσιμη καμπή που βρισκόμαστε και στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να βγούμε από την επιτροπεία και να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας. Η απεμπλοκή από τη δύσκολη αυτή κατάσταση έχει σταθμούς. Δεν αλλάζουν εύκολα οι συσχετισμοί στην Ευρώπη (...) Μην ξεχνάμε πως έχουμε μια κυβέρνηση με κορμό την αριστερά που πήρε εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση. Η προσπάθεια είναι συνεχής. Δεν τελειώνει η στρατηγική μας με έναν πράγματι επώδυνο συμβιβασμό που κάναμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: