Το ακούσαμε και αυτό.. Κατά δήλωση μιας ομάδας Αυστραλών επιχειρηματιών αναπτύχθηκε εκείνη η τεχνογνωσία που θα επιτρέπει την
παραμονή του «φρέσκου γάλακτος» στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι και
...100 μέρες! Καινοτομία της οποίας την επιχειρηματική υποστήριξη ανέλαβαν οι ίδιο τονίζοντας πως η γεύση του δεν αλλοιώνεται ούτε κατά ίχνος.. Στο πίσω μέρος αυτής της παπαριάς βρίσκονται οι εξαγωγές γάλακτος των ιδίων επιχειρηματιών τις οποίες είχαν χαρακτηρίσει κοστοβόρες επειδή: Απαιτούνταν τεράστια ποσά μεταφοράς δια αέρος με αεροσκάφη ψυγεία και όλα τα σχετικά εκτός βεβαίως του ρίσκου αποσύνθεσης των ευαίασθητων προϊόντων που μεταφέρονταν.. Για να μην σας θέτουμε κουίζ του τύπου βρείτε μας τις ομοιότητες να σας θυμίσουμε ότι επί του προτεκτοράτου η ωραία ελλάς αυτό ισχύει εδώ και καιρό αφού έχει εννόμως δοθεί η δυνατότητα στους παρασκευαστές φρέσκου γάλακτος να διατηρούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ ο προϊόν μια ολόκληρη εβδομάδα, γι αυτό και μόλις το αγοράζεις την επόμενη μέρα έχει "κόψει" στο ψυγείο σου.Πρόκειται περί της πρώτης ομοιότητας. Η δεύτερη βρίσκεται στον ότι ουδείς ευαισθητοποιήθηκε να εξηγήσει στους καταναλωτές αν πέρα από τη γεύση διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος για να υπερέχει των κονσερβοποιημένων. Και γιατί να το κάνει; Από καταβολής του καπιταλισμού η επιστήμη έχει τεθεί αναντάμ μπαμπαντάμ στην υπηρεσία του κέρδους.. Και ως γνωστό ο άνθρωπος έπεται των θεών..
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου