Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΜΟΥΖΑΛΑ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ

Αλυσιδωτές αντιδράσεις από την αναφορά Μουζάλα στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» - Τι λέει η αντιπολίτευση - Media
 Βρήκαν άπαντες πεδίο δόξης λαμπρό για να αντιπολιτευθούν την ίδια στιγμή που οι πολιτικοί κοπρίτες νομοθετούν δια του ασφαλιστικού του φορολογικού και των κόκκινων δανείων την αλλαγή του αδόξαστου και όχι απλώς της ονομασίας του λαού!!



Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η "γκάφα" του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, να αναφερθεί στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».  
Την παραίτησή του ζήτησε η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της, Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στο θέμα Μουζάλα, δήλωσε:
«Στο σοβαρό ολίσθημα του κ. Μουζάλα, ένα ολίσθημα που συνιστά αλλοίωση της πάγιας εθνικής γραμμής, η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε πρώτη. Ήμασταν εξαιρετικά προσεκτικοί, σοβαροί και υπεύθυνοι. Αναφέραμε ότι ο κ. Μουζάλας έπρεπε ο ίδιος να σκεφτεί, από χθες το  βράδυ, την παραίτησή του. Δεν το έκανε. Τον στήριξε, μάλιστα – όπως διέρρεαν κυβερνητικές πηγές – ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.
»Από σήμερα – και το είπε ρητά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκης – η παραίτηση Μουζάλα είναι επιβεβλημένη. Τόσο για το ατόπημά του, όσο και για την κατάσταση στην Ειδομένη και γενικότερα την παταγώδη αποτυχία στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.»
«Ολίσθημα» χαρακτήρισε από την πλευρά της την αναφορά Μουζάλα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, χωρίς ωστόσο να ζητήσει την αποπομπή του. Κατηγόρησε μάλιστα τον υπουργό εθνικής Άμυνας και κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, ότι «εκβιάζει στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα», αναφερόμενη στην απαίτηση του επικεφαλής των ΑΝΕΛ να απομακρυνθεί άμεσα ο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ανέφερε πως «τα ζητήματα αυτά είναι εξόχως σοβαρά και απαιτούν την προσοχή όλων», ενώ αναφορικά με την στάση του Πάνου Καμμένου σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός είναι όμηρος του κ. Καμμένου.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εκτίμησε ότι η αντιπαράθεση είναι «στημένη»:
«Ο Τσίπρας απειλεί- διέρρευσε μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους βουλευτές του αν δε ψηφίζουν το ασφαλιστικό- με εκλογές την Κυριακή του Θωμά». «Γι’ αυτό εγώ είπα ότι ο Καμμένος απείλησε κλπ., επειδή δημοσκοπικά καταρρέει. Μήπως ήθελε να φύγει για να σώσει τον εαυτό του, μήπως γνωρίζοντας το σχέδιο Τσίπρα για εκλογές, ενημερωμένος από τον Τσίπρα ότι πάμε για εκλογές; Μήπως είναι σχέδιο σικέ διαφωνίας;», ανέφερε μιλώντας στον Real FM.
Έκπληξη προκαλεί πάντως η πλήρης στήριξη του Γιάννη Μουζάλα από το Ποτάμι.
Σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη αναφέρει πως «υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς».
«Εθνοκάπηλοι όλων των ειδών συμμαζευτείτε. Η χώρα έχει τραγικά προβλήματα μπροστά της, μην καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κόμματος», καταλήγει το Ποτάμι.
Βούτσης: Κανείς δεν είναι υπό προθεσμία
«Κανείς δεν είναι υπό προθεσμία. Ούτε υπουργός ούτε συνεργαζόμενο κόμμα» ήταν το σχόλιο του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Γιάννη Μουζάλα και τον Πάνο Καμμένο, καλύπτοντας, επί της ουσίας, και τις δυο πλευρές.
«Θα δοθούν εκατέρωθεν εξηγήσεις και θα λυθεί το θέμα πιστεύω. Δεν βλέπω άλλου τύπου εξελίξεις», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής συνομιλώντας με δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αναφορά  του αρμόδιου υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στα Σκόπια, τα οποία χαρακτήρισε εκ παραδρομής, όπως ο ίδιος δήλωσε, Μακεδονία, και τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό την παραίτηση του.  
«Δεν ξεκαθάρισε το θέμα αυτό; Δεν υπήρξαν επαρκείς οι εξηγήσεις;» απάντησε ο Νίκος Βούτσης και συνέχισε λέγοντας πως «κατ’ εμέ είναι επαρκείς οι εξηγήσεις που δόθηκαν αλλά καθένας που θέτει ένα θέμα, θέλει ίσως περισσότερες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: