Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ (ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΩΝ) ΑΓΩΝ..


 Ζήτημα και ζητούμενό του είναι η κυβερνητική ανικανότητα και όχι η υποτελής στην άρχουσα τάξη πολιτική συμπεριφορά των κομμάτων του ευρωπαϊκού κορμού...



Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες στη Βουλή, άνοιξε όλη τη βεντάλια του δικομματικού καβγά, επιχειρηματολογώντας πάνω στην ανικανότητα και την αδυναμία - όπως επέμεινε - της κυβέρνησης να «τρέξει» ζητούμενα των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων για αναθέρμανση της οικονομίας τους, στρατηγικός στόχος όπου συγκλίνουν όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις. Το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ απευθύνεται πρώτιστα στα τμήματα της αστικής τάξης αλλά και των «διεθνών συμμάχων» της με στόχο να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Οπως είπε, άλλωστε, απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός είναι «κατηγορούμενος» για θέματα όπως η «εικόνα διάλυσης της οικονομίας» και «περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας», η «απομόνωση» της χώρας σε Βαλκάνια και Ευρώπη.

Επέμεινε, δε, ότι ο πραγματικός λόγος που πήρε την πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός για τη χτεσινή συζήτηση περί της Δικαιοσύνης ήταν να μεταθέσει την ατζέντα του πολιτικού διαλόγου, από θέματα όπως η ανεργία, η υπερφορολόγηση, η «διάλυση της Παιδείας», η «τραγική κατάσταση της Υγείας», τα «κλειστά βόρεια σύνορα και ορθάνοιχτα τα ανατολικά», δείχνοντας τάχα ευαισθησία για τα λαϊκά προβλήματα, όταν με πρόσχημα αυτά αυτοπροβάλλεται ως ικανότερος διαχειριστής της πολιτικής ανάκαμψης του κεφαλαίου.

Πρόσθεσε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «η χώρα δεν μπήκε μόνο οικονομικά, αλλά και γεωπολιτικά υπό επιτροπεία», εκφράζοντας το φόβο μερίδας των ντόπιων ομίλων ότι χάνουν θέσεις στο διεθνή ανταγωνισμό. Οτι στη «δήθεν διαπραγμάτευση (σ.σ.: με τους δανειστές και εταίρους τους) γινόμαστε πάλι θεατές στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο: Κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν αλλά η αξιολόγηση δεν κλείνει, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα φοροκαταιγίδα». Οτι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογη και για τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που δεν έκανε στην «πραγματική οικονομία». Να, λοιπόν, που εκφράζει την πρεμούρα του για γοργή εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων ενίσχυσης του κεφαλαίου, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αδυνατεί να το κάνει.
Πρόσθεσε ότι «ανίκανη κι αναποτελεσματική η κυβέρνηση με μόνη ανησυχία τη νομή της εξουσίας», «υπό κατάρρευση, αδύναμη να διαχειριστεί τα προβλήματα που προκάλεσε, πετά λάσπη στον ανεμιστήρα», εξ ου και εστιάζει σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, για να εμφανιστεί καλύτερη από τους προκατόχους τους.

Σε αυτό το φόντο, ο Κυρ. Μητσοτάκης έσπευσε να υπερασπιστεί το σχετικό έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ, και έκανε σαφές ότι η τέτοια κοκορομαχία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα επαναληφθεί την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Παραπέρα, εμφανίστηκε περίπου απογοητευμένος γιατί, όπως είπε, προσπάθησε ο ίδιος να καλλιεργήσει κλίμα συνεννόησης με τον Αλ. Τσίπρα, αλλά ο πρωθυπουργός δεν την ήθελε. Ισως έστειλε έτσι κι ένα σήμα σε κέντρα που τον καλούν να συναινέσει με την κυβέρνηση σε βασικά προτάγματα του κεφαλαίου, ότι δεν φταίει ο ίδιος που αυτό δεν επιτυγχάνεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, και παρουσιάζοντας εαυτόν ως ικανότερο να ηγηθεί της υπόθεσης αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, είπε ότι «η χώρα απαιτεί καλό καπετάνιο με σχέδιο, όραμα και θέληση» και ότι «η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ενώσει Ελληνίδες και Ελληνες», βασικά να στοιχίσει ευρύτερα στρώματα στους στόχους του κεφαλαίου.

Τέλος, αποφεύγοντας να ζητήσει ανοιχτά εκλογές, κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί. 

Συγκεκριμένα, είπε: «Εδώ που έχουμε φτάσει, έχετε μόνο μια ωφέλιμη απόφαση για τον τόπο να πάρετε: Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να παραιτηθείτε. Να φύγετε πριν σπρώξετε τη χώρα στην καταστροφή. Οδηγήσατε τρεις φορές τη χώρα σε εκλογές χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός εθνικός λόγος παρά μόνο η εξυπηρέτηση των κομματικών σας στόχων. Τώρα υπάρχει εθνικός λόγος. 
Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο. Και επειδή, όπως φαίνεται, η Βουλή αυτή δεν μπορεί να δώσει άλλη λύση (σ.σ.: με σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από την τωρινή σύνθεσή της), να δώσει, λοιπόν, τη λύση ο λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: