Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

 
Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Να κι ένας – ο Καμμένος- που κόντρα στα αποφθέγματα Μητσοτάκη, μετά δέκα χρόνια το θυμάται. Πως το Μακεδονία δεν είναι brandname όπως η «φέτα» επί παραδείγματι αλλά όνομα ιστορικής καταγωγής.. 

Και τότε γιατί όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου επέβαλε εμπάργκο στα Σκόπια οι πρώτοι που εν τη πράξει το έσπασαν λέγονταν  Μητσοτάκης Μπακατσέλος Μαμιδάκης για να εξαναγκαστεί να το άρει η Ελλάς στη συνέχεια; 


Ποια η σχέση μεταξύ της ιστορίας και της εξαγωγής επεξεργασμένου πετρελαίου στο τρίγλωσσο μόρφωμα των βόρειων συνόρων μας; 

Και γιατί τότε που το όνομα περιφερόταν στον ΟΗΕ σαρκαστικά στα χείλη της πλειοψηφίας των μελών του, η πολιτική μαϊμού του εκσυγχρονισμού, ο Σημίτης, το κλείδωσε στα ερμάρια της λησμονιάς για να βρεθούμε καταληκτικά  ασυνεπείς έναντι των υπογραφών μας και μία μία από τις χώρες να υποδέχονται την Βαβέλ των Σκοπίων ως Μακεδονία στους κόλπους τους; 

Να σας πω εγώ το γιατί.. 
 Επειδή άλλα έλεγε η γλώσσα και άλλα έπραττε η τσέπη. 

Όταν ο Χριστόδουλος συγκέντρωνε στη Θεσσαλονίκη ένα εκατομμύριο λαού προκειμένου πιστοποιήσει το αυτονόητο, πως η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική, ο Μητσοτάκης καταδίκαζε δια του Σανιδά τρεις δικαστίνες που αθώωσαν τους αδελφούς Ανθεμίδηδες (ο ένας μάλιστα γιατρός) στη συμπρωτεύουσα επειδή κατά την εισαγγελία επιδίδονταν στο σπορ της ύποπτης εξαγωγής πετρελαίου στο κρατίδιο και χαλούσαν στο τρίο Μητσοτάκη Μαμιδάκη Μπακατσέλο τις δουλιές.   

Από τότε και μέχρι σήμερα οι εμπορικές συναλλαγές με τα … βδελυρά Σκόπια έχουν εκατονταπολλαπλασιαστεί κάποιες τσέπες της άρχουσας τάξης πλημμύρισαν στο χρήμα για να στήνουν γλέντια τρικούβερτα πάνω στην εθνική υστερία του τίνος είναι τ’ όνομα μωρή. 

Ουδέποτε τούτη η χώρα συγκρότησε μια επιστημονική επιτροπή που θα αποφανθεί με ακαταμάχητα επιχειρήματα περί της λογοκλοπής των Σκοπίων στους διεθνείς οργανισμούς. 

Αντιθέτως σιωπούσε και υπό την ανοχή της αριστεράς που δεν είχε ιεραρχήσει το θέμα ως μείζον πρόβλημα του λαού, εγκατέλειψε τη διαχείρισή του στην ακροδεξιά που κατά το συνήθειο της εξαπέλυε άναρθρες κραυγές τις οποίες ουδείς στην αλλοδαπή έπαιρνε στα σοβαρά. 

Να πως πνιγόμαστε σε ένα θέμα που μοιάζει με θάλασσα γιατί τελειώνει εκεί που αρχίζει και τώρα το σηκώνουν στα ύψη ξανά, επειδή κάτω από αυτό έρχεται ο σίφουνας του ασφαλιστικού του φορολογικού και των κόκκινων δανείων, που αμφισβητούν όχι απλώς την εθνική κυριαρχία αλλά τις ζωές του λαού και που στοιχειοθετούν τα κίνητρα μιας συνταγματικής εξέγερσης.

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: