Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τσέχος πρόεδρος κατά πρωθυπουργού :  «Μια μη δημοκρατική λύση είναι το καλάσνικοφ.» - Media
Ο ανεκδιήγητος Τσέχος πρόεδρος επικαλείται το Καλάζνικοφ ως μια μη δημοκρατική λύση κατά του πρωθυπουργού της χώρας!!


Όλοι αυτοί οι αηδιαστικοί τύποι συμπεριλαμβανομένων και των ψηφοφόρων τους -επίγονοι των Μιτεράν Μπραντ και άλλων- είναι φωτογραφικά γενήματα της ιδιωτικής τηλοψίας και όχι κάποιων κοινωνικών αγώνων.. 



Ο πρόεδρος της Τσεχίας, ο Μίλος Ζέμαν, έκανε μια ακραία δήλωση η οποία θα ένωσε όλα τα κόμματα εναντίων του.
Ο πρόεδρος Ζέμαν και ο πρωθυπουργός Μπόχουσλαβ Σομπότκα ήταν κάποτε στενοί συνεργάτες αλλά η προσφυγική κρίση τους έχει φέρει σε αντίπαλα στρατόπεδα, με τον Ζέμαν να είναι κάθετα αντίθετος με την είσοδο των προσφύγων ενώ ο Σομπότκα να κρατά πιο ανεκτική στάση.

Σε ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας για το πώς μπορεί να φύγει από την πολιτική σκηνή ο Σομπότκα, ο Ζέμαν απάντησε «υπάρχει μόνο μια δημοκρατική λύση. Οι εκλογές. Μια μη δημοκρατική λύση είναι το καλάσνικοφ.»

Ο Ζέμαν είναι ο πρώτος πρόεδρος της Τσεχίας ο οποίος έχει εκλεγεί από το λαό.

Ο Σομπότκα, ο οποίος ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα πριν από 20 χρόνια στο κόμμα του Ζέμαν, απάντησε λέγοντας πως η δήλωσε ήταν «αχρείαστη, κουτή και δε θα αντιδράσω περισσότερο. Είμαστε η μόνη πολιτισμένη χώρα στον κόσμο στην οποία ο πρόεδρος ζητά ανοικτά τη δολοφονία του πρωθυπουργού. Προσωπικά μπορώ να το διαχειριστώ, αυτό που με εξοργίζει είναι πως ο Ζέμαν έχει τρομάξει την οικογένεια και τους φίλους μου».

Ο Βοτζτεκ Φίλιπ, ο αρχηγός του κομμουνιστικού κόμματος δήλωσε πως «ελπίζω να το εννοούσε σαν αστείο, γιατί είναι αηδιαστικό».

Ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Πάβελ Σβόμποντα ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μια φωτογραφία του Ράμπο να κρατάει ένα καλάσνικοφ και έγραψε «θα μπορέσει ο πρόεδρος να κρατήσει μόνος του το καλάσνικοφ ή θα προσλάβει κάποιον άλλο να το κάνει;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: