Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΜΕΣΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΕΞΩ ΧΑΛΙΑ: ΡΕΑΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84-72


Εξακολουθούν να απογοητεύουν Σπανούλης και Πρίντεζης...




Η τρίτη συνεχόμενη ήττα για τον Ολυμπιακό στο top-16 της Ευρωλίγκας ήρθε στη Μαδρίτη από την αποφασισμένη Ρεάλ με 84-72. Χωρίς στηρίγματα στην επίθεση οι "ερυθρόλευκοι" που είχαν σε κάκιστη ημέρα τον Σπανούλη 


Ετσι κρίθηκε

Ο  Ολυμπιακός, με φόρα από την πειστική νίκη του στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, άρχισε καλά το ματς. Η άμυνά του δεν έδινε πολλά δικαιώματα στη Ρεάλ να τρέξει και η επίθεσή του έπαιρνε καλές αποφάσεις εκμεταλλευόμενη κα τους ψηλούς. Μ' αυτά ως δεδομένα οι "ερυθρόλευκοι" έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι (17-19) ενώ το τελευταίο προβάδισμά τους ήρθε στο 16' με 29-33.

Από εκεί και πέρα όμως ο πρωταθλητής Ελλάδας έχασε την ισορροπία του και άρχισε να κάνει νερά, κυρίως στην άμυνα. Πρώτα ο Ρέγες, στη συνέχεια ο Ροντρίγκεθ και στο τέλος ο Γιουλ πήραν από τη Ρεάλ από το χέρι και την οδήγησαν σε μεγάλες διαφορές την ίδια ώρα που ο ρυθμός του αγώνα είχε αλλάξει δραματικά υπέρ της βασίλισσας.

Ο Σπανούλης δεν μπορούσε να δώσει τις λύσεις που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ συνέχισε να πατά το γκάζι φτάνοντας μέχρι το +18 (61-43) στο 38'. Το προσωπικό σόου του Γιουλ στην τελευταία περίοδο (ευστοχούσε απ'όπου και αν σηκωνόταν) ακύρωσε τις όποιες προσπάθειες του Ολυμπιακού για την ανατροπή. Ο Χάκετ και ο Παπαπέτρου το πάλεψαν περισσότερο απ' όλους αλλά δεν έφταναν.

Ο άνθρωπος του αγώνα

Σέρχιο Γιουλ χωρίς δεύτερη σκέψη. Ουσία και θέαμα από τον Ισπανό γκαρντ ο οποίος σκόραρε όποτε ήθελε από όποια θέση ήθελε. Συνδύασε δε το σκοράρισμα με τη δημιουργία έχοντας 18 πόντους και 7 ασίστ.

Το φύλλο αγώνα

Με τον αρχηγό του σε πολύ κακό αγωνιστικό βράδυ και τον αντίπαλο να τρέχει όποτε του δίνεται η ευκαιρία ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Τα φτωχά ποσοστά (41% δίποντα, 36% δίποντα) μαρτυρούν ότι ο πρωταθλητής βρήκε τοίχο στην επίθεσή του τον οποίο δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να διαπεράσει. Οι "ερυθρόλευκοι" πάντως οφείλουν να συνεχίσουν να παλεύουν καθώς οι επόμενες αγωνιστικές προκλήσεις (Χίμκι, ΤΣΣΚΑ) είναι εξίσου εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και δύσκολες.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 41-35, 63-48, 84-72
Ρεάλ Μαδρίτης: Ρίβερς 6, Νοτσιόνι 10 (2), Ντόντσιτς, Ρέγες 11 (1), Ροντρίγκεθ 11 (2), Αγιόν 11, Κάρολ 9 (3), Γιουλ 18 (3), Ερνάνγκομεθ 4, Τέιλορ 2, Τόμπκινς 2
Ολυμπιακός: Όντομ 1, Χάντερ 14, Παπαπέτρου 12 (2), Σπανούλης 1, Στρόμπερι 3 (1), Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 5 (1), Μάντζαρης 7 (1), Χάκετ 14 (3), Λοτζέσκι 9 (1), Αθηναίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: